Gå till innehåll
lördag 21 september 2024

aiepatrik

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om aiepatrik

  • Placering
    Kadett
  1. Från vattenytan anger båtfabrikanter och det är ju även det som är intressant vid broar. //Patrik
  2. Jag har full förståelse för att du väljer den klippa som tilltalar dig och kräver inte att du bara ligger på grunda ställen. Men om du läser noga vad jag skriver så kanske du förstår att de gånger som retat mig har det rört sig uppenbart sämre tilläggsplatser, ibland rena stupen att kliva iland på... ändå har de Norska sniporna lagt sig där och då undrar jag som sagt om det är för att djävlas eller för att de är dåliga på att bedömma djup som de väljer dessa bråddjupa men grundkänningssäkra platser före en bekväm tillläggningsplats OBS! med samma ljusförhållanden. (förstår du frågan ?) Ds. Jag ger upp denna diskussion nu. Peter: Jag tar gjärna en Folkis ur ditt kölsvin när tillfälle ges förresten hade jag en duktig extra Rorsman med på VenerRace vid namn Mikael Lindh från ÖsterhaningeBK, någon du känner ?
  3. Tror aldrig vi kommer till någon lösning på detta förrän du fått alla fartdårar utan hjärnceller att göra en semestersegling i Bohuslän eller Stockholms skärgård för att få uppleva det vi desperat försöker att förmedla i text här.. Jag har en annan liten fundering när man hör att de med Snipa bla. har detta för att det är så bra med en båt som går grunt så att man kan få sin egen favoritvik. Hur förklarar man då varför det alltid ligger en Norsk Pansarsnipa på enda platsen i viken där det går att förtöja med segelbåt trots att det samma vik finns femtioelva bättre platser att kliva iland på..men utan det djupgående en segelbåt behöver? Är det på rent djävelskap eller är det när det kommer till kritan för att de ändå inte vågar chansa på om de går in då de ser botten redan på 2,5m djup. Eller är det kanske jag som börjar få noja om att Norrmän, Danskar och Tyskar håller på att ta över Västkusten
  4. Digitalmottagare är detta den smidigaste jag hittat, bara att sticka i Scartkontakten. TV har jag inget bra svar på, men väntar med spänning på svaret.
  5. Tråkigt att höra dina seglingserfarenheter, troligen en dålig dag/tråkig båt/otrevlig skeppare för de erfarenheter du uttrycker speglar mest blekesegling med ilsken skeppare. Ibland kan det vara en fördel att köpa en segelbåt före en snipa även om du inte seglar pga. att det rullar mindre, men tyvärr så blir det svårare i naturhamnar med. Du säger att målet är viktigare än resan och det är just det som brukar vara den stora skillnaden mellan seglare och motorbåtsfolk. Vi seglare kan åka ut och segla i 5timmar bara för att det är så förbaskat skoj att segla, känner dock ingen som åker ut och åker motorbåt på samma sätt just för att det är så skoj... För mig är motorbåt förutom onödigt väsen ett sätt att snabbt ta sig fram just till målet som är viktigare än resan och att åka Wakeboard/Vattenskidor vilket är mycket skoj. Visst tycker jag om utflycktskorgen även om jag helst njuter av den till rors på en fin halvvind i 8-9knop.
  6. Jag vet inte om du antyder att Seglare skulle kunna sjöregler sämre ? Faktum kvarstår: With great speed comes great resposibility Allt dumt blir så, mycket tydligare och farligare än om du vinglar till lite i dina 6knop. Enkelt uttryckt HÅLL AVSTÅND !
  7. Vi förstår att du inte förstår. Bilister som aldrig cyklar brukar inte förstå cyklister heller utan tycker mest att de är ivägen.
  8. Men hallå !! Nu spårar det allt ur ordentligt, om man som segelbåt rör sig i bästa fall 8knop så är det inte segelbåten som gör svall eller skräckinjagande möten och skulle man vara upphinnande så lär det inte bli några dramatiska omkörningar. Skall ni ha så djävla bråttom så kan ni köra utomskärs med era stressgaloscher, där kan ni köra hur fort som helst och vågar ni inte det så kan det inte vara så svårt att hålla avståndet. Jag seglar längs med västkusten flera veckor om året och kan inte minnas någon irriterande situation med segelbåtsmöte, men hur många som helst med motorbåtar.
  9. Har själv en fast monterad (vid navbordet=värdelöst) Garmin 182 men har efter att ha gastat på många båtar de senare åren fått upp ögonen för speciellt två navigatorer som gjort livet enklare för en kappseglingsnörd som mig där man vill kunna ta taktiskt riktiga beslut under alla förhållanden så skall de naturligtvis vara enkla att flytta med sig, dessutom bra ur stöldsynpunkt. Raymarine RC400 och Garmin 276c. Den senare har även fördelen att vid byte av minneskort kunna användas i bilen också.
  10. Ofta möter man dessa långhalsade hängslespännare som stolt talar om att de gärna seglar in till bryggan då de tycker det är manligt.. Det visar sig dock att de oftast har ganska små båtar och orkar kompensera ett litet fartbedömningsmisstag med muskelkraft, men att försöka hålla emot en båt som väger 4 ton eller mer börjar bli riktigt jobbigt redan vid små missbedömningar och kan i bästa fall orsaka skador på båt och brygga, men i värsta fall kan någon komma i klämm. Jag är säker på att det finns många fadäser att berätta om hur man själv eller någon man sett har gjort en rejäl missbedömning och sedan visslande försökt låtsas som inget hänt.. Låt höra era storys ! //AIE PATRIK
×
×
  • Skapa nytt...