Gå till innehåll
torsdag 19 september 2024

David_Q

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om David_Q

  • Placering
    Kadett
  1. Tack för tipsen! Jo om man sprutar startgas så går den igång lättare men dör likförbaskat efter en stund. Och den går hyfsat när det väl går. Får väl ta mej samman och skruva lite med skiten nån kväll här Återkommer med rapport!
  2. Hej, Min motor funkar inte just nu. Den drar runt fint och tänder till, kan gå 5-10 sek och sen dör den. Sen kan man sitta och nöta en stund och inget händer, och plötsligt hoppar den igång för att gå 4-5 sek och sen dör den?? vad är första kollen?
  3. Nu har jag löst problemet. Först bytte jag stift, eftersom båten varit i familjens ägo sen -78 så fick jag veta att stiften inte var bytta sen 1988..eehh! Men stiftbyte gjorde inte nån direkt succe, säkert på soppaförbrukningen men inte på gången. Tändkablarna slutar i en lite plastbox och från denna box går det små kablar varav den ena var lös och gjorde att motorn gick bra i lägre farter men vid pådrag så skakade kabeln lös. När jag satt fast denna kabel så går motorn som en raket igen! Tack för alla tips och hjälp. You cant kill an Evinrude 35 -78!
  4. Nu måste jag ha er hjälp! Var ute och körde igår i ganska skaplig fart då jag hör att motorn börjar gå orent/ojämnt. Drar av direkt och motorn dör. Vid omstart så går den igång efter några försök men (vad jag tror) på en cylinder. Den låter illa och svarar nästan inte på gas, den verkar vilja gå igång på 2 cylindrar vid gaspådrag men den kommer inte riktigt igång. I vilken ordning kan jag själv som amatör felsöka, tändstift, tändkablar, tändspole eller vad?? Snurran är en Evinrude 35 hk 1978 som gått utan problem hittills.
  5. Hej, Tänkte byte impeller på pärlan och tänkte höra om någon vänlig själ har några tips på just min motor? Ju mer detaljerat desto bättre Funderar på att även byta termostat på en gång, var sitter den och hur byter man den? Hoppas på någon Evinrudekunnig!
  6. Överbyggnaden på min Ryds Tumlaren behöver poleras upp. Ytan är ju inte slät utan liksom lite skrovlig eller hur jag ska beskriva det. Jag har en enkel polermaskin från Biltema men vilka produkter behöver jag för att få ordning på detta?
  7. Hej, Jag är ny här och lite nybörjare på utombordare oxo 8-) Jag har en Evinrude -78 och tappade propellern i somras, lyckligtvis lyckades jag bärga den igen men när jag köpte ny kronmutter och låssprint kom problemen :-? Enligt killen på Outboard Service i Sthlm så skulle propellern på först och sedan en liten plastbricka, sedan kronmutter och sedan sprint. Problemet är ju att det blir gods mot gods alltså propellern nöter ju mot motorns gods och den går inte bra och man ser att det har nötts av lite oxo... Visst borde man ha en typ av bricka eller distans emellan motorn och propellern så att propellerna kan snurra fritt? Någon som har en sprängskiss eller vet vad jag ska göra :roll:
×
×
  • Skapa nytt...