Gå till innehåll
fredag 20 september 2024

Staffan_T

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Staffan_T

  • Placering
    Kadett
  1. En sak att vara uppmärksam med är hur låskättingen sätts fast i bommen. En del bommar är bara låsta i bryggfästet med saxsprint som hindrar bommen att åka ur i leden. Det kan alltså vara väldigt enkelt att dra ur sprinten och sedan haka av kättingen. Där jag ligger har vi sådana bommar och jag har valt att dra kättingen runt en del av bryggan i stället.
  2. Hej! Det finns en modell som heter Perkins 4.108 tror jag. Den är 4-cylindrig och har volymen 108 kubiktum. Jag tror den var på c:a 50 hk. Angående handbok så borde Malte Månsson kunna hjälpa till www.maltemanson.com
  3. Det här problemet har ju ingenting att göra med om det är en segelbåt eller motorbåt. Jag har i tjugo år åkt snipa i 7 knop. Jag har drabbats mycket mer av svall från närgågna motorbåtar än vad segelbåtar tycks göra. Seglarna har ju både köl och mast/segel som stabiliserar båten. Det handlar om låmgsamtåkande i förhållande till snabbåkande båtar. Själv åker jag numera båt med möjlig fart upp till 33 knop. Och jag håller undan ordentligt eller sänker farten rejält för jag vet hur det känns att bli omkörd på nära håll. Ganska ofta så glider jag fram i min snabbgående båt i 5-8 knop (det går att köra långsamt också!!)och visst blir jag irriterad på snabbkörande som går för nära jag också! Slutsatsen är att det handlar om att ta hänsyn till och bry sig om andra människor! Något som tyvärr blir ovanligare och ovanligare i dagens samhälle. DET måste vi ändra på, var och en av oss!
  4. För att VHF ska kunna ta emot position från GPS räcker det med att ansluta NMEA OUT (från GPS), dvs grön kabel samt jord (-) enligt manualen. Om VHFen ska kunna sända NMEA till GPSen så ansluter du den vita till NMEA IN (till GPS).
  5. Hej! Jag ska i veckan göra samma sak på mitt drev. För första gången. Nu slipper jag åka och ställa dumma frågor. Tack för det! /Staffan
  6. Jag bytte ut några av skruvarna som håller fönsteramen mot längre skruvar och s.k. norsk knopp. Sen syddes det mörkläggningsgardiner med resår i kanten. Den spänns fast runt knopparna. Detta fungerar i alla fall i Bella 655. Satte f.ö. upp några extra knoppar vid pentryt för att hänga handduk på.
  7. Standardinstruktionsboken som följer med när motorn är ny kan du ladda ner från www.marinepower.com . Välj download längst ner på startsidan och sök dig sedan vidare.
  8. Hej! Jag skulle rekommendera dig att spola med sjövatten. Om du då använder samma intag som till ex vis pentryt så skulle jag välja att ha en backventil för säkerhets skull. Alternativt kan du ha ett separat intag för toaletten.
  9. Jag har en Mercruiser 4,3. Babords avgasknä blir varmare än styrbords på tomgång. När jag kör och kollar så är temperaturen lika. Jag tror detta är OK.
×
×
  • Skapa nytt...