Gå till innehåll
torsdag 19 september 2024

Primuz

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Primuz

  1. Nu har jag fixat fram ett elschema och vilka värden det ska vara på triggern och statorn. Men hur ska jag mäta ? När motorn är avslagen och kall och jämföra dessa värden med motorn avslagen och varm ?
  2. jo det är en gammal 40 hk 2cyl men det skumma är att det finns gnista när motorn är kall. Får höra med någon marina på måndag och se vad dom tror att det är.
  3. Okej. Den går ca 10 min på tomgång sen dör den. Efter att den har dött kommer det ingen gnista för än det blivit kallare. Finns det någon givare som skyddar för värmenyp som har lagt av eller kan det vara tändspolen ?
  4. Om jag startar upp motorn och låter den gå på friläge och tomgång hur länge ska en sådan här gammal härk gå utan att dö ?
  5. Okej. Får ta en titt på förgasaren. Vet för övrigt att den inte går att starta med choke och chokar man när motorn är igång så dör den. Om det hade varit dålig komp så hade den dött när den blir varm på låga varv ?
  6. Har en gammal mercury 402 som inte går som den ska. När jag skulle ut på sjön idag så gick den bra i ett par minuter när man gasade på men sen när vi skulle stanna till och den stog på friläge i en minut så dog den. Försökte starta den ett tag men gav sedan upp och fick simma/bogsera in båten och det var inget jag kan rekommendera. Efter 30 min så startade den kanonlätt men då var den på väg upp på trailern och fiskeglöden var borta. När jag senare kom hem så tog jag bort stiften, ett av stift var lite sotigt och båda var riktigt blöta. Jag kan knappt något om motorer och undrar om det är någon vänlig själ som kan komma med något tipps om vad som kan vara fel.
×
×
  • Skapa nytt...