Gå till innehåll
söndag 22 september 2024

Kajen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    15
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Kajen

  1. Jag har nu uppdaterat Eniros app till min padda. Den gamla var bra, den nya är säkert bättre men jag vill varna för att uppdatera. Det som tidigare var gratis kostar nu pengar. Främst tänker jag på off-line kartor. Tidigare kunde du ladda ner kartorna till paddan och köra utan 3G täckning. Nu får du betala 129 kr för att kunna göra det. Som tur är har jag kvar den gamla appen i datorn och kan nergradera så att jag får tillbaka mina kartor utan att behöva ha 3G täckning.
  2. Jag har HandyDuck, den är hur bra som helst. Jag har den fast monterad på min ankarolina. Underlättar verkligen! Kan klart rekomendera den. På köpet får du en extra båtshake.
  3. Kajen

    SFC

    Samma svar som i din förfrågan på Sjösnack: Det betyder att båten är registrerad i Sjöfartsverkets sjöfartsregister. Själv har jag SFC-6769.
  4. Kajen

    Signalbeteckning

    Enkelt, det betyder att båten är registrerad i Sjöfartsverkets sjöfartsregister. Själv har jag SFC-6769.
  5. Jag har en bojfångare som heter HandyDuck. Köpte på båtmässan. Den sitter på båtshaken och fungerar riktigt bra! Fångaren sitter fast på min ankarolina. Jag monterar fångaren på båtshaken och fångar bojen. Med ett ryck slåpper fångaren från båtshaken och jag kan koncentrera mig på att köra båten. Då jag ska ta loss fångaren använder jag båtshaken igen. Bara ryck till så är man loss. En kanonprodukt som jag varmt kan rekomendera. Den tar dessutom mycket mindre plats än de stora bojfångarna i stål som jag sett. Kaj
  6. hmm... Var glad för det. Min fru vill inte ens ha båten. Hon vill bara ut om det är strålande sol och vindstilla.
  7. Kajen

    Uthyrning

    Jag skulle nog säga att du har större chans att få skötsamma hyresgärster om du hyr ut privat. Kom ihåg att förmedlarna är just förmedlare, inte kvalitetsgranskare. Min erfarenhet av förmedlare är att de skickade icke önskvärda hyresgäster till mig. De tjänar på att förmedla och gör självklart så gott de kan. Jag hoppade av förmedlingen då det gick lika bra att få båten utyrd privat. Förmedlare av rang typ RTC har fördelen att de marknadsför sig aktivt, vilket betyder ökad chans att hyra ut. Men samtidigt går det ju bra att marknadsföra sig själv rätt så billigt via internet. Rent prismässigt förväntas en privatuthyrare ligga lite lägre än en förmedlare.
  8. Kajen

    Uthyrning

    Klumpiga mig. Rätt adress är http://www.hyrbat.nu. Inte .se. Kaj
  9. Kajen

    Uthyrning

    Hej Seppo. Jag har testat RTC, de skickade potentiella hyresgäster till mig som inte ens mötte mina baskrav på erfarenhet. Så därför skippade jag dem och testade privat istället. Det fungerar fint. Titta in på min sida http://www.hyrbat.nu för mer information. Du kan lägga upp din båt där också, klicka på fler båtar. Det viktigaste att tänka på är att vara noggrann med vem du hyr ut till. Ta gärna referenser och alltid legitimation. Skriv ett bra kontrakt och se till att få betalt i förskott. Lycka till.
  10. Filmen är fortfarande häftig att titta på!
  11. Frågan har varit uppe tidigare. Båtarna är en Storebro 31 Baltic och Orrskär 1000. Filmen är från 1981.
  12. Egen hemsida är bra för att visa upp båten. Jag gjorde först min för detta ändamål. Senare ändrades det hela till att bli en sida där folk kan hyra ut sina båtar. Titta in på http://hyrbat.hattenhauer.se/. Kaj
  13. Jag har Sjöassistans och blev mycket imponerad av deras hjälpsamhet i somras. Min yngsta dotter fick kraftiga utslag då vi var ute på en ö. Killen som svarade på sjöassistans kopplade upp mig till en sjuksjöterska som hjälpe oss. Under hela samtalet fanns sjöassistans med i bakgrunden och ställde riktigt bra frågor till sjuksköterskan som jag i hetsen glömde att ställa. Innan vi avslutade samtalet frågade han mig om jag kände mig lugn och om jag tyckte jag hade fått hjälp. Denna trygghetskänsla hade jag inte räknat med att få. Jag tecknade Sjöassistan för att få hjälp med typ bärgning. Nu fick jag en helt annan typ av hjälp.
  14. Storebro 31 Baltic och Orrskär 29 eller heter den 1000... Filmen är från 1981 och Orrskär 850 kom 1980. Men inte är det en 850?
  15. Kajen

    Maxim årsmodeller

    Hej, jag hade tidigare en Maxim. Så vitt jag förstår är det i princip ingenting som skiljer mellan årsmodellerna. Det viktigaste vid köpet är därför båtens skick, inte årsmodell. Jag har sett några skillnader i motorlucka, färgval av klädsel och vändanordning av passagerarsoffan. Båten är riktigt trevlig men du kommer troligen tröttna på att köra i bara 7 knop.
×
×
  • Skapa nytt...