Gå till innehåll
lördag 21 september 2024

Bossea

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Bossea

  • Placering
    Kadett
  1. 30% av diametern=25% av volymen 50% av diametern=50% av volymen 70% av diametern=75% av volymen
  2. Just nu så skäms jag å era vägnar ! MESSERSCHMITTERS ! Gå iland med er !
  3. Tror man verkliget att MG representerar demokrati, opartiskhet m.m. ? Varför skall MG förklara ? Det är väl MG;s forum där MG sätter ribban och skriver regler. Gilla läget eller skaffa ett eget forum, det är ju inte så dyrt och fixas på ett ögonblick. Dessutom får man då en egen sandlåda att styra och ställa i.
  4. Logstream: Koppla in 12V kontrollampa mellan stift 5 (-) och 7 ( ) på varvtalsreläet. Martinil: Der finns ett hål med justerskruv på ovansidan av varvtalsreläet. Kompressorn skall för det mesta (utom vid kickdown) bara hjälpa till mellan 1700 - 2600 rpm. Draco23: Gäller väl bara 44- och 300 motorer med EDC ?
  5. Haft exakt samma problem. Klorin funkar klockrent !!
  6. Hur går det nu då? Blir det någon ordning på denna affär?
  7. Varför kan man inte jämföra timmar? 1 timma för motor i en segelbåt är ju lika mycket som 1 timma för motor i en motorbåt. En segelbåt är ju per definition en motorbåt om motorn är igång, vilket för mig betyder att en segelbåt är mer motorbåt än en motorbåt. Själv kör jag ca 80 timmar/säsong och avverkar då ungefär 750nm. Detta ger en snittfart på omkring 9 knop. Att köra fort på västkusten funkar bara utomskärs och på några andra få sträckor (om man inte leker kustbevakning) och den som försöker att hålla 30knop i en timma bör skaffa annat fritidsintresse.
  8. Fick lite info av en initierad båtbesiktningsman härom dagen. Uppgifterna gäller västkusten. - En motor i en motorbåt körs i genomsnitt 50-100 tim/säsong. - En motor i en segelbåt körs i genomsnitt 150-200 tim/säsong. Om detta stämmer så ställer ju det en del gamla sanningar på sin spets. Kanske får man byta namn på forumet SeglarSnack till MotorbåtMedHjälpsegelSnack ?
×
×
  • Skapa nytt...