Gå till innehåll
fredag 15 november 2024

Lanzar

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    407
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Lanzar

  1. Sedan de byggde en Biltema-affär i närheten har jag bara använt Biltemas 2-T olja. Tidigare körde jag med något ekologiskt, miljövänligare från macken, och skillnaden jag kan märka är att biltemas olja ryker och luktar lite mer, men skillnaden är inte enorm. Om oljan är bra har jag ingen aning om, men det vet jag ju inte om mackens olja heller...
  2. 1400:- till Karlskrona Kommun för båtplats exkl akterboj någorlunda centralt i staden. Inga som helst bekvämligheter. Dock har jag gångavstånd till båten och kräver inget extra heller.
  3. Läste i någon tidning från Teknikens Värld om en ny Alfa... (nu när de ändå nämns här). Skulle helt klart kunna tänka mig en sådan här, men det är ju tveksamt om det går att få den med dragkrok...!
  4. Om man läser vad andra har skrivit i ämnet så har det testats med mindre motor än din och haft god framgång ändå. Vikten på den person som ska upp på skidorna spelar stor roll, lika så den som kommer att köra båten. Låna ett par skidor av någon båtgranne och ut o testa!
  5. Sommaren må vara slut, eller årets längtan efter den iallafall, men bara för det är inte båtsäsongen över! Skitfiske på er!
  6. Kontrollera så att munstyckena i förgasarna är rena och fina! Om du inte vet när tändstiften är bytta kan det ju vara dax att kontrollera dem med!
  7. Den åker upp innan höststormarna sätter igång, annars är väl planen att den ska ligga i oktober ut iallafall. Fina höstfisket vill man ju inte missa!
  8. Min Crescent 504 med Mercury 50hk 2-takt toppar ca 32 knop.
  9. Förklaring av ordet dyvika från wikipedia . se: Dyvika är en propp gjord av trä, kork eller metall. Vanligen avser man en propp som används för att tillsluta ett avtappningshål i botten på en båt. Dyvikan är normalt placerad i sambordet akterut i båten eller fartyget
  10. Jag har en Mercury 50 -87 och uttaget på framsidan av mitt reglage är för varvräknare iallafall, dock lite fler stift, men ändå. Om andra fabrikat skulle passa att koppla in där vet jag inget om.
  11. Har du testat att höja tomgången på den? Om du höjer den för mycket får du problem att få i driften.
  12. Min murkla är från -87, o det vette gudarna när stiften är bytta på den sist! Den går ju, hur bra som helst, just nu!
  13. Navman Fish 4430 http://www.navman.com/Navman/Templates/productinformation____22093.aspx Kan ej berätta hur det är, hara bara köpt o skruvat fast det än så länge. Gick loss på 1395:-
  14. Jadu! Bra fråga...! Ekolod, bottenfärg, epoxi, fendrar, bojsten, vax o rengöring, penslar o allt sådant... hmm... cirkus 3000 riksdaler är jag nog uppe i just nu. Lite grejor finns ju redan hemma som jag inte räknar med... Senast ändrad av Lanzar | 18 april 2007 | 16:13
  15. Vården här med, vad behövs? Något gott mot oron för bottenkänning? Ett bandage efter vurpan på de hala klipporna? Tröttnat på att använda toan på båten, fixar lätt en kateter istället... Vi kan nog alla bidra med något värdefullt...!
  16. Hej! Vet inte om du redan har hittat dit, men kolla gärna in Christianstads Segelsällskaps hemsida. De har forum o gästbok där osv, kanske ökar möjligheten att nå någon med båt i Åhus där! (det är Christianstads Segelsällskaps medlemmar som har just segelbåtarna i Åhus) */Lycka till!
  17. De konstgjorda grund som finns mellan de stora öarna söder om Karlskrona, ex Hasslö-Aspö-Tjurkö-Sturkö osv finns markerade sedan länge på sjökorten. Även rekommenderad väg in till staden finns angiven. Vilket djup du klarar dig på eller inte kan jag inte säga, mer än att undvik området helt. Välkommen hit!
  18. http://www.marinshopen.se/ har även dem listor så du kan kolla upp årsmodellen iallafall.
  19. Visst kan du garage-trimma en båtmotor på samma sätt som man trimmar en moped. 2-takt är ju fortfarande 2-takt, dvs hur lätt som helst att få upp hästkraftantalet i. Men till skillnad mot en moped, så kan man inte stanna båten vid vägkanten å sparka till skiten när den slutar fungera, utan man är ganska utlämnad till att prylarna verkligen fungerar där ute. Dvs, de flesta trimmar inte sina båtmotorer, utan isåfall hellre köper sig en större. Men lycka till, berätta hur det går!
  20. Om denna är den bästa kan jag inte uttala mig om, men jag har bekanta som har läst via dem och är mycket nöjda! http://www.almanavigation.se/
  21. Tackar! Låter fint, blir en runtomlysande istället då! Är max 5 knop i inre skärgården här, så jag kör sällan fortare än så även om det är dagtid!
  22. Sitter och planerar så smått inför vårrustningen av båten. Ska för första året lägga båten i vattnet under hela sommaren. Har båten i Karlskrona skärgård. Har inga lanternor på båten och har som avsikt att sätta dit nu. Kollade lite på priser och sorter, fanns en del att välja på ex i Watski katalogen. Men även biltema säljer ju lanternor. Någon som har erfarenhet av de lite billigare lanternorna? (runt hundringen/st). Tänkte skruva dit så många som behövs enligt reglerna.
  23. Trevlig sida med mycket läsning och ögongodis!
  24. När båten köptes, en Crescent 504, var den bottenmålad med enligt säljaren International Cruiser Eco. Därefter har botten blivit lagad på ett litet ställe efter en tuff men rättvis kamp mot en sten. (polyester & matta, inget annat, x antal år sedan). Därefter målades botten en gång till med International Cruiser Eco. Båten har av olika anledningar aldrig legat i vattnet vid båtplats, utan förvarats på trailer året om. Mycket fin undertill. Nästa sommar blir det nog av att blöta henne under hela sommarens tid. Nu till frågan: Behöver botten prepareras med något annat än bottenfärg innan sjösättningen, ex epoxibehandlas eller liknande? Kan man isåfall göra detta direkt på bottenfärgen eller måste den bort först? Bottenfärgen är seg som gammal kola och går inte att slipa i. (självpolerande) Helt ointresserad av att bara försöka. Kommer att ta en sommar bara för att ta bort den, o isåfall blir det bara till att ha kvar den på trailer precis som förr.
×
×
  • Skapa nytt...