Gå till innehåll
fredag 27 september 2024

Lanzar

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    407
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Lanzar

  • Placering
    Kommendör 1. graden
  1. Sedan de byggde en Biltema-affär i närheten har jag bara använt Biltemas 2-T olja. Tidigare körde jag med något ekologiskt, miljövänligare från macken, och skillnaden jag kan märka är att biltemas olja ryker och luktar lite mer, men skillnaden är inte enorm. Om oljan är bra har jag ingen aning om, men det vet jag ju inte om mackens olja heller...
  2. 1400:- till Karlskrona Kommun för båtplats exkl akterboj någorlunda centralt i staden. Inga som helst bekvämligheter. Dock har jag gångavstånd till båten och kräver inget extra heller.
  3. Läste i någon tidning från Teknikens Värld om en ny Alfa... (nu när de ändå nämns här). Skulle helt klart kunna tänka mig en sådan här, men det är ju tveksamt om det går att få den med dragkrok...!
  4. Om man läser vad andra har skrivit i ämnet så har det testats med mindre motor än din och haft god framgång ändå. Vikten på den person som ska upp på skidorna spelar stor roll, lika så den som kommer att köra båten. Låna ett par skidor av någon båtgranne och ut o testa!
  5. Sommaren må vara slut, eller årets längtan efter den iallafall, men bara för det är inte båtsäsongen över! Skitfiske på er!
  6. Kontrollera så att munstyckena i förgasarna är rena och fina! Om du inte vet när tändstiften är bytta kan det ju vara dax att kontrollera dem med!
  7. Den åker upp innan höststormarna sätter igång, annars är väl planen att den ska ligga i oktober ut iallafall. Fina höstfisket vill man ju inte missa!
  8. Min Crescent 504 med Mercury 50hk 2-takt toppar ca 32 knop.
  9. Förklaring av ordet dyvika från wikipedia . se: Dyvika är en propp gjord av trä, kork eller metall. Vanligen avser man en propp som används för att tillsluta ett avtappningshål i botten på en båt. Dyvikan är normalt placerad i sambordet akterut i båten eller fartyget
  10. Jag har en Mercury 50 -87 och uttaget på framsidan av mitt reglage är för varvräknare iallafall, dock lite fler stift, men ändå. Om andra fabrikat skulle passa att koppla in där vet jag inget om.
  11. Har du testat att höja tomgången på den? Om du höjer den för mycket får du problem att få i driften.
  12. Min murkla är från -87, o det vette gudarna när stiften är bytta på den sist! Den går ju, hur bra som helst, just nu!
  13. Navman Fish 4430 http://www.navman.com/Navman/Templates/productinformation____22093.aspx Kan ej berätta hur det är, hara bara köpt o skruvat fast det än så länge. Gick loss på 1395:-
  14. Jadu! Bra fråga...! Ekolod, bottenfärg, epoxi, fendrar, bojsten, vax o rengöring, penslar o allt sådant... hmm... cirkus 3000 riksdaler är jag nog uppe i just nu. Lite grejor finns ju redan hemma som jag inte räknar med... Senast ändrad av Lanzar | 18 april 2007 | 16:13
  15. Vården här med, vad behövs? Något gott mot oron för bottenkänning? Ett bandage efter vurpan på de hala klipporna? Tröttnat på att använda toan på båten, fixar lätt en kateter istället... Vi kan nog alla bidra med något värdefullt...!
×
×
  • Skapa nytt...