Gå till innehåll
fredag 20 september 2024

pricken

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om pricken

  • Placering
    Kadett
  1. Det finns ingen möjlighet att montera denna fel och trissan ser identisk utmed den jag bytte. Kanske fe på fläktremmen så att denna spårar? Det blir nog till att bocka till fästena annar!
  2. Nej men det funkade bra med den gamla slitna remmen. Om dom nu inte är linjar md varandra går det att justeradom?
  3. Har en Mercruiser 4,3EFI med servostryrning och färskvattenkylning. Jag har bytt fläktrem samt en utan trissorna som flätremmen löper över då lagret i denna var slut. Problemet är nu att fläktrmmen vandrar av trissan. Detta resulterar i att remmen ligger mot ett fäste och slits. Är det viktigt med rotationsriktning på fläktremmarna eller kan de vara fel på remmen?
  4. Tack för tipset, det var inte svårare än så!
  5. Har bytt en hydralslang till powertrimmet på mitt Alpha One drev. Antar att man behöver lufta systemet och hur gör man detta på bästa sätt?
  6. Hej! Jag har haft ett liknande problem på min Mercruiser 4.3EFI. Serpentinremmen går över ett par hjul / trissor som bl.a. används för att spänna remmen. I en av dessa trissor var lagret slut vilket gav ett kvittrande ljud, framför allt på tomgång. Köpte ett nytt hjul för ca. 250;- och bytte, därefter försvann missljudet. Du kan pröva att spruta t.ex. lite 566 / 666 spray in i lagrena, då bör ljudet försvinna, dock bara tillfälligt! Det behöver mao. inte vara vattenpump, servo eller något annat allvarligare fel.
  7. Har bytt fläktrem till min 4,3 L V6 Mercruiser. Då det är både servostyrning och färskvattenkylning är det en massa hjul som skall passeras och en av dessa används för att spänna upp remmen. Muttern på detta hjul är tandad (kuggar) som passar in i fästet och förmodligen skall detta användas på något finnurligt sätt. Problemet är bara att jag inte lyckats spänna upp tilllräckligt och jag antar att det skall till något specialverktyg alt. knep som jag inte listat ut. Tacksam för tips från någon som lyckats med detta tidigare.
  8. Ok, tack för tipset, finns de någon anslutning till givare på motorsidan som man bör kolla också?
  9. Har ett problem med att varvärknaren till min Mercruiser 4,3 EFI fladdar ca. 2-3000 varv upp och ner. Problemet kommer först efter att jag kört ett tag (motorn är varv) och endast på varvtal över ca. 3 000. Jag har tidigare haft samma problem med en VP motor men då var det bara att spraya omkopplar på baksidan av räknaren där man ställer in antal cylindrar. Detta verkar dock inte hjälpa nu!
  10. Har precis gjort vinterunderhållet på min Mercruiser 4,3 EFI med Alpha One och i samband med detta kört igenom kylsystemet med glykol (färskvattenkyld motor). I samband med detta märkte jag att BB knä/limpa blev bådare snabbare varm samt också varmare än på SB sida. En annan iakttagelse var att under skölden finns det två hål där avgaser och kylvatten kommer ut. Flödet på SB sidan är större än på BB och vatten var också kallare. Båten är bara 7 år så det bör knappas vara limporna/knå som är slut, kanske beror det bara på att flödet då man kör motorn på land med spolmuff och på tomgång inte blir tillräckligt stort för att fylla hela systemet? Tacksam för lite tips om detta.
  11. Ok, vad sitter denna pumpen monterad på motorn?
  12. Efter ett uppehåll på ett par veckor vad jag ute och provkörde min Askeladden med en Mercruiser 4,3 EFI Alpha One. Motorn ger ifrån sig ett vinande ljud som inte verkar vara varvtalsberoende, dvs. lika starkt och ungefär samma frekvens oavsett vilket varvtal man kör på. Ljudet verkar komma från någon av drivhjulen på framkant av motorn. Någon ide vad detta kan vara?
  13. Ok, tack för svar, den stora oringen skall alltså inte ligga mot själva växelhuest utan sitta längs ut på bälghuse?! Något speciellt att tänka på betr. växellägena? Det var alltid lite trixit med mitt gamla VP drev.
  14. Det finns också en O-Ring med ca. 10-12 cm diameter som jag antar skall vara för drivknuten men jag är lite osäker på hur den skall sitta.
  15. Tacksam för tips och vägledning vid montage av Alpha One II. Verkar ganska enkelt men det brukar alltdi vara något man missar. Fick med en packningssats när jag köpte båten som innehåller en stor packning samt ett antal O-Ringar. Packningen är ju inte svårt att lista ut var den skall sitta men sen är det en stor O ring och 4 mindre O ringar?
×
×
  • Skapa nytt...