Gå till innehåll
tisdag 17 september 2024

Stefantobias

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Stefantobias

  • Placering
    Kadett
  1. Hur ska båda vajer monteras i ordning när det ska tillbaka? Om gasen/växel ska vara i ett viss läge?
  2. Tackar! Ska fortsätta imorgon och hoppas att det löser sig, vill gärna åka lite mera och fiska. Ska ta bort dom två gamla vajers för båda är upprostade med hål mm, dom har ju funkat så kör med dom tills båten Ska upp om detta löser sig, blir ett vinterprojekt inne i garaget. Ska lyfta ur motorn och plocka isär den och byta kolvar lager mm måla upp den, har fått hela båten riktigt billigt så är värt att kosta på den lite. Och då vet jag efteråt vad som har gjort med den.
  3. Har tagit bort reglaget nu, den är stum när den står uppåt, går inte att få den framåt eller bakåt, går att trycka in knappen så gasen rör sig, sen när jag drar den tillbaka och knappen kommer ut så blir den stum igen. Antar något är paj inuti? Ska skruva isär imorgon och kolla.
  4. Det går utan problem att röra den framåt hela vägen och samma bakåt
  5. Hejsan, köpte en 530c slutet av sommaren, har åkt en del. Innan hade det gjorts service på motorn och backslaget med olja. Sedan uppstod ett problem..när jag lägger i framåt så slår det till och motorn stängs av direkt, startar jag med framåt i så snurrar bara remmen, går endast att starta med backen i, detta uppstod ute på sjön och fick backa hemåt i tre timmar till bryggan..men jag kom hem iallafall, kan backslaget gått sönder? Ägaren innan tror det har att göra med reglaget. Går att trycka in (knappen) så jag bara gasar men när jag sedan ska köra fram eller bakåt så är inte reglaget som tidigare att den klickar till mellan framåt och bakåt den går likadant fram och bakåt? Upptäckte också och båda styrvajer till gas och växel satt löst så hela vajern rörde på sig detta är nu åtgärdat så dom sitter fast. Funderar att ta bort reglaget och kolla om något gått sönder, när jag monterar tillbaka, ska det vara i en viss ordning för båda vajer hur dom står i läge? Detta är nytt för mig att skruva med just detta men känner ingen oro, jag har tålamod, och stor kunskap att skruva ner motorcyklar i molekyler mm. Alltid kul att lära sig mera, och dessa motorer är så små och enkla märker jag och gott om utrymme. Så blir bara kul med nytt att lära sig. Hoppas inte växellådan är paj..
×
×
  • Skapa nytt...