Gå till innehåll
måndag 14 oktober 2024

Bjorny

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Bjorny

  1. Aha. Då är det möjligt att konstatera om det är skum eller ej, genom att lossa dyvikan och peta in något för att känna skum eller hålrum. Finns det ändå chans att bygga bagage/nyttoutrymme på vettigt sätt?
  2. Hej, Jag har en Örnvik 540 från 1980. Främre säte (inte fören) är jag sugen på att bygga om till utrymme för bagage och/eller utrymme att sätta batterier. Jag vill skära upp vid streckad linje och optimera nyttigt utrymme. Då flyttar jag även fram tyngdpunkt något. Det ser ut som bilderna när jag skruvar av den röda sisten, vilken sitter med fyra enkla skruvar. 1. Varför sitter det en propp längst ner? Det lär inte komma in vatten i sätet som det är nu, som skulle kunna tappas ut om proppen lossas. 2. Hur ser det normalt ut om man skär upp? Finns det durk, eller går det ner i köl och jag får bygga durk? 3. Finns det någon som har byggt om som jag tänker och kan dela erfarenheter och tips? Jag har inte lust att skära upp för att konstatera att det är dumt / omöjligt. Tacksam för tips!
  3. Hej, Det är många år sedan denna skrevs. Jag sitter nu med samma fundering, dvs om jag kan hänga på en 50hk / 110kg motor (4-takt) på min Örnvik 540 med styrpulpet. Enligt skylten på båten väger den 300 kg. Vad gjorde du? Hur blev det? Någon annan som har erfarenhet? / Björne
×
×
  • Skapa nytt...