Gå till innehåll
måndag 30 september 2024

Faldoroc

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om Faldoroc

  • Placering
    Landkrabba
  1. Efter mycket meck hittade jag till sist en skruv på kretskortet till spisen som justerar pumpens hastiget. Skruvade ett halvt varv på denna så pumpen ökade en aning och sedan funkade spisen klockrent igen
  2. Tjena! Har en 22ht och jag antar att bilden är tagen på styrbords sida och hålet ser ut att vara samma dränage som jag har. När tex. regnvatten lägger sig i skrovet över den lägsta punkten så sipprar det genom dessa hål i balken för att ta sig till länspumpen. Om jag förstår dig rätt så kommer det vatten från balken, även om det inte finns vatten på någon sida av hålet? Osäker på om balken är ihålig men om så är fallet skulle regnvatten kunna samlas i balken från dränage-hål längre fram i båten, där hålet släpper in vatten i balken i stället för att rinna ner till lägsta punkt.
  3. Hejsan, Har våndats med en Wallas 800 lysfotogen-spis i många år och behövt starta motorn varje gång för att få tillräkligt med spänning för tändning, trots servad med ny glödtråd och pump (för säkerhets skull) och genomkörd med sprit enligt manual. Nu till sommaren så slog jag till på ett LiFePo4-batteri på 100Ah, kopplat till solceller och supernöjd med att slippa oroa sig och spara på el. Wallas-spisen verkar också gilla den direkta och snabba tillförsel av spänning då den hoppas igång på ett kick (ca. 1 minut) men av nång märklig anledning så får den soppatorsk efter ca. 10-15 minuters gång. Man märker att när pumpen klickar så tänds den igen några gånger för att till slut slockna helt. Om någon har en aning eller själv varit med om liknande så är jag enormt tacksam för svar :)
×
×
  • Skapa nytt...