Gå till innehåll
fredag 02 augusti 2024

Mangedif1

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    16
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Mangedif1

  1. Ny i området och tänkte jag startar en tråd för ämnet om folk vill dela med sig. Vad finns det för fina platser/rutter kring Blekinge att färdas med båten?
  2. Visade sig vara en brytare vid växelvire som trodde att växel låg i (dålig växelvire). så blir till att byta den + bälgarna..
  3. Vågar men köra formens kanter med tunn masonitskiva för att just kunna forma rundningen av hörnen? skulle då slippa steget med spacklingen.
  4. Hårdvax ser det ut som att endel kör på youtube. Jag kommer köra 10 lager totalt av glasfibern för att vara på säkra sidan. sen kör jag väl då impregnerade reglar som jag plastar in istället.
  5. Vad ska det vara för typ av vax? jag tänkte spackla upp kantarna lite i en rundning på formen - vanligt plastspackel 2k. Kan man vaxa på det också utan problem?
  6. Skapade en tråd för var man kan finna färdiga större badbryggor, men visar sig vara svårt till denna båten i fråga, Quicksilver Örnvik 610 Cruiser. Ska försöka mig på att plasta en själv men önskar först lite hjälp så jag inte missar något: 1.bygger form av mdf (alt. Plywood?) 2.toppcoat i formen 2-3 lager 3.glasfiber 3 lager 4.lägger in mdf förstärkningar där infästning av stag ska göras samt för stege (skruvinfästningar) 5.glasfiber 3 lager 6.avsluta med toppcoat slip-och spackling mellan glasfibervarven kan man ju unna sig. kommer paketet sen att släppa från mdf formen eller ska den behandlas med något?
  7. Jag återkommer i ämnet. Är inlämnad på verkstad nu.
  8. Det verkar verkligen dött, har googlat död på nätverket med olika språk etc utan resultat. Får ta tag och göra ett projekt av detta till hösten. önskar hjälp så jag inte missar något: 1.bygger form av mdf 2.toppcoat i formen 2-3 lager 3.glasfiber 3 lager 4.lägger in mdf förstärkningar där infästning av stag ska göras samt för stege (skruvinfästningar) 5.glasfiber 3 lager 6.avsluta med toppcoat slip-och spackling mellan glasfibervarven kan man ju unna sig. kommer paketet sen att släppa från mdf formen eller ska den behandlas med något?
  9. Ingen som har tips var man kan hitta badbryggor? Skulle även kunna vara av intresse av en brygga från quicksilver 640 cruiser och bygga vidare på men jag hittar bara inte ”reservdelar” för detta?
  10. Tändstift är rätt kopplade, monterade en efter en systematiskt. Bensinfiltret skruvade jag bort hela ”enheten” för att lättare byta själva filtret.
  11. Det är ett litet filter jag bytt som sitter på motorn, tror det är vid ”bensinpumpen”. Markerad nedan. Ska man behöva fylla själva ”koppen” med soppa innan man monterar ihop? Det känns som att det på något vis är kill-switchen som bråkar.. Men jag vet inte. Han tänder inte på startgas heller..
  12. Hej, får inte igång eländet. nyligen bytt drevolja, impeller, bränslefilter och tändstift. För att sen byta motoroljan vilje jag varmköra gamla oljan lite men då startar ej motorn. startmotor går runt. Vad jag kan se kommer det ingen bensin i det lilla genomskinliga röret från där filtret byttes. kollade även ett tändstift för gnista men kunde inte se att det blev någon -vet iof inte om stiftet blev jordat ordentligt. Men kopplade batteriladdare med - mot stiftet och + mot batteriet. Har ni några idéer?
  13. Har bytt impeller och köpte en servicesats. Men jag vet inte var dessa packningar ska vara?
  14. Hej ny här, skulle behöva hjälp, är intresserad av större badbrygga på båten. Har sett bilder på google samma båt med stor fin brygga men jag kan inte finna var den går att inhandla..
×
×
  • Skapa nytt...