Gå till innehåll
lördag 05 oktober 2024

PatrickP

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av PatrickP

  1. Nice! Jag hade en 12R en tid. 14R ser ju gigantisk ut!
  2. Nice, tack! Senast jag hade en större utombordare var för ca 40 år sedan
  3. Hej, Jag har sett att nya båtar kan ha installerad bult för nedre motorfäste. Är hålbilden standardiserad numera och sedan hur länge i så fall? Har en 40 HP Mercury från 2006 och funderar då på om den kan passa en sådan båt.
  4. Yes. Närmaste träff där är: 40 2-cyl 0T980300 - "inget slutnummer" 2005 " stämmer ju inte med 2006" USA Men lutar åt att det är den motorn och att den kanske lilla produktionen som spillt över på 2006 med ett serienummer OYOxxxx helt enkelt glömts bort eller nått....
  5. Jo den skall stoppa automatisk när vattennivån är låg. Har den 2 eller 3 ledningar ut? Gör den inte det verkar det vara något fel. Optimalt är att koppla den över en strömbrytare men oavsett skall den avsäkras.
  6. Ja precis. Tog foto också så det är inte felavläst. Står också typ "for export only not for sale in USA"
  7. Hej! Har en Mercury 40 hk motor som jag inte kan hitta en spec på. På "märkplåten" finns att läsa: 2006 40ELO GEN. Serienummer börjar på OYO..... Enligt han som sålde den skulle det vara den sista 2-taktaren och modellåret är 2006. Trots många sök dyker denna motor inte upp...
  8. På båtens insida är det en ett skumfyllt flytblock så det går inte att göra en mutterlösning. Mening är tydligen att skruva in i den 25 mm tjocka plyfan bakom plasten. Har iaf hittat Fransk träskruv i A4
  9. Hittat en beskrivning från Terhi hur motorn bör intsalleras. De nedre bultarna skall vara "däcksbult" som följde med leveransen. Gissar att detta måste vara en typ träskruv av något slag. Hålet genom plywooden ska vara 8 mm vilket kanske ger en 10 mm skruv?
  10. Tack för input! Båten har ingen styrpulpet nu men planen är att flytta över den också. Max motorstyrka är 30 HP för båda även om det finns en 6020 variant för 40 HP också. Jag har inte riktigt förstått hur nedre skruvarna fäst i skrovet? Utfrån blir sett genom akterspegeln blir aluminium/abs-plats/pywood/abs-plast igen och därefter kommer man in i det skumfylda skrovet. Målsättningen med motorbytet är att båten skall orka upp i plan med minst 3 peroner. Idag orkar den med 25 HP upp i plan med två personer. Lägsta farten i planing är nog runt 15 knop.
  11. Hej! Båten har max rek motorstyrka på 30 HK men jag har en trevlig 40 HK 2-takt Mercury som jag gärna skulle vilja montera. Är det riskabelt även om man tar det lite försiktigt på sjön. Terhi 6020 finns också i en variant med förstärkt akterspegel. Är det ett alternativ att förstärka den själv tex med en utvändig marin plyfa? Sedan till monteringen. Motorn har 4 bulthål och två hål för tvingsskruv. Skulle det vara tillräckligt med bara tvingskruv eller i kombination med två bulthål över vattenlinjen?
×
×
  • Skapa nytt...