Gå till innehåll
måndag 09 september 2024

Ryds600

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Ryds600

  • Placering
    Kadett
  1. En relaterad fråga. Hur högt/lågt skall motorn monteras på båten?
  2. Motorn har inte nåt varvtalsbegränsningen, men jag tror absolut att pitchen är för låg.
  3. Jag tycker också något är fel. Propellern är i alla fall aluminium.
  4. Ja visst är det lite tunt. Jag får erkänna att botten är nog inte top notch, men jag tror huvudvärken är propellern. Har inte 100 koll på vad det är för pitch mm men jag har för mig att det är standard vad det nu innebär. Men, när jag går in på drev.se och leker lite med deras program för propeller och man får fram teoretisk fart, så har utväxlingen också en stor inverkan.
  5. Jag är lite besviken på prestandan efter att ha kört 15 timmar i sommar. Och jag har kommit fram till att det har med utväxlingen om 2.59 att göra. Med andra ord, vilken propeller bör man välja till denna motor?
  6. Jag måste även ställa in styrfenan. Men jag tror nog att hydraulstyrning nästan är ett måste på en stor och tung 4-taktare. Tidigare hade jag en 115 hk 2-taktare och den väger förstås mindre, så funkade nog vajerstyrningen ok.
  7. Jag får börja med en uppsmörjning och hjälper inte det så blir det väl att installera hydraulstyrning.
  8. Hej forumet, jag har installerat en ny Suzuki 140 på min Ryds 600 GTS. När jag ökar på varvtalet, så går styrningen trögt. Funderar på vad det kan bero på och hur jag kan lösa det? Jag inte installerat hydraulstyrning. vh Peter
  9. Hej forumet, vad kan jag förvänta mig för maxfart på en ”gammal” Ryds 600 GTS med en ny Suzuki 140? Vh Peter
×
×
  • Skapa nytt...