Gå till innehåll
söndag 06 oktober 2024

KlasP

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om KlasP

  • Placering
    Landkrabba
  1. Tack för omtanken I slangen ut från pumpen låg det massor av smulade impellerdelar. Jag sög även anslutningsröret (till den slangen) på motorn, med dammsugare, men inga ytterligare delar kom. Nu har jag monterat tillbaka pumpen och anslutit slangarna och startar motorn. Den får kylning och ligger på sina vanliga (kalla) 73 grader, inga igensatta kanaler - phu…
  2. Tack Sumpan99. I kväll har jag lyckats demontera vattenpumpen. Om någon därute behöver byta impeller på sin 4,3 MPI sittandes i en Uttern D68 kan jag dela med mig av hur jag gjorde. Alltså på årsmodell 2010. Jag kunde inte komma åt slangklämmorna bakom pumpen, den gick inte att dra ut ens när den var loss från sina två skruvar. Ty då höll slangarna kvar den. Jag lossade dock enkelt slangen i bakkant av motorn (som för vattnet från pumpen in till värmeväxlaren på motorn) . Jag försökte sen lossa slangen från kranen på genomföringen som tar in vatten till pumpen, det gick inte. Till slut skar jag av slangen med en kniv. Då kunde jag dra ut pumpen och lossa grå, grön (och svart) luftslang (som ska öppna för drenage vid vinterförvaring). Sen kunde jag enkelt ta ut pumpen, öppna den och konstatera att impellern var totalt förstörd efter 14 års gott arbete. Nu ska jag stoppa i ny impeller, köpa ny slang för intag av vatten till pumpen och montera tillbaka hela rasket. Totalt troligtvis 6-8 timmars arbete.
  3. Jag har en Uttern D68 2010 som jag misstänker att impellern gått sönder på (motorn varnar för överhettning och så vitt jag vet har impellern inte bytts någon gång). Som konstaterats här tidigare; det är trångt. Så trångt att man omöjligt kan komma åt slangklämmorna på baksidan av pumpen, man behöver alltså loss slangarna i andra ändan - som Centrino skriver redan 2015. Jag får inte heller bort slangen vid genomföringen där den tar in vatten, kommer behöva såga av slangen tänker jag. Någon som har erfarenhet av impellerbyte på just Uttern D68, kanske Centrino är kvar i forumet, hur gjorde du? (I modellerna med grått skrov (lite nyare) är det ännu lite svårare att komma åt då det finns en vägg som inte går att ta bort i framkant an motorrummet). Bilden visar skrovgenomföringen där den tar in havsvatten.
×
×
  • Skapa nytt...