Gå till innehåll
söndag 06 oktober 2024

Browning

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Browning

  • Placering
    Kadett

Profile Information

  • Plats
    Flen
  • Interests
    Sailing, History, SW Engineering

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag var på båten i helgen. Så fort jag slår på, batterierna laddas av solpanelen. Båda dagarna, hur en dröm.
  2. Installation från förra år. Har fungerad då.
  3. Nej, inte hela tiden. Vi var i skärgården flera dagar och vi sänkte spänningen till ungäfär 12,4 V, kylskåpet vill inte starta då.
  4. Det flyter ingen ström in i regulatorn. Kanske ska jag mäta kortslutningsströmmen när jag är på båten igen. Tack för tippset!
  5. Solpanelen ger sina 21,6 V när jag mätar utan belastning (dvs utan anslutning till regulatorn). Med anslutningen, spänningen på solpanelindgången passar sig till vad kommer från batterien, t.ex. 12,7 V.
  6. Vi har solpanel Sunwind som skulle ladda våra batterier (3 x 75 Ah) genom en controller Victron BlueSolar MPPT 75. Den laddar inte. Endast "Battery Life"-dioden blinkar när jag sätter i batterier. Helt ingen reaktion när jag kopplar in bara solpanelen, även en solig dag som midsommar var. Spanningen stannar på nivån som var inför anslutningen. Om jag laddar batterier från en landuttag, räcker de för några dagar. Så jag tror de är inte helt kaput.
  7. Det har blivit Bosö Marina på Lidingö. Jag kan rekomendera. Mellan tiden har vi seglat fjärre norrut.
  8. Yes, pendla till kontoret mellan arbetsveckan. Så Öregrund är lite fjärr med 3 timmar en väg, men de anna tips är super, tack! På andra sida, kanske kommer vi enkelt till Vaxholm, det ser ut som en bra kompromis.
  9. Har de goda kommunikationsmöjligheten till Stockholm? Med SL menar jag?
  10. Vilka gästhamnar norr om Stockholm har både god kommunikation till Staden och en direkt möjlighet att segla mot Ålands hav?
  11. Om du skrapar färgen till gelcoat, kan du även använda en primer innan att måla med bottenfärg.
  12. 15-20 mm är verkligen tjockt. Jag persönligt skulle använda epoxy med en filler och gjuta det i en form. Väggarna av formen belagda med teflon.
  13. Mellan alla viktiga och nödvändiga projekter som jag gör på min hole-in-water-to-fill-with-banknotes vill jag göro något som bara lovar mer komfort - en lamellram under madrassen av en koj. Vilket material tänkar ni jag skulle välja? De flesta grejer på insida är mahagony eller deras plywood, men jag tror det skulle vara over-engiineered?
  14. På vår Vindö har vi en liknad lösning. Man måste se till att ventilerna stannar stängda om de inte används. Normalt är det inget problem om vi har inga främlingar om bord.
×
×
  • Skapa nytt...