Gå till innehåll
söndag 08 september 2024

Valleyleaf

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Valleyleaf

  • Placering
    Kadett
  1. Tack för svaren, Ja hade varit nice och köpa press och son ställning ny men, när man adderar ihop allt så blir det en mindre förmögenhet så tänkte försöka hitta en vettig däckställning på blocket. Men lite osäker på hur lång den minst ska vara samt hur hög de högsta stöttorna behöver vara för att stå på badbryggan och tillräckligt högt över taket.
  2. Hej, jag har precis köpt en Aquador 23HT, jag skulle behöva hjälp med vad jag behöver för att kunna ställa upp båten över vintern. jag har en plats på ett varv där den får stå och dem ombesörjer lyften. Men jag måste ha egen ställning med mera. Vilka typer bockar behöver jag behöver, vad funkar och vad funkar inte. Hur många etc. Biltema hade några men det såg mer ut som styltor, funkar typ dessa? sedan så behöver ju båten täckning också så har kollat runt på olika ställningar men har svårt att komma fram till hur lång ställning jag behöver och hur den bör vara uppbyggd. hopps det finns någon som kan hjälpa till med lite bra tips och info. tack på förhand!
  3. Det jag har lite svårt för är den lite äldre känslan i båtarna. Det är något jag behöver jobba med tror jag. Men vad är tankarna på aquador 23 ht eller 22 ht med tex d3-190 eller 200 tex? Min fru älskar dem jag är dock inte lika säker. har även fastnade för askeladden 705 Voyager men verkar vara lite tunnare utbud.
  4. Skulle helst vilja ha en liten nyare, i alla fall försöka hitta något från 2006-2007 framåt. Men kanske inte helt lätt. Behöver inga hastigheter att prata om, vill hitta en bra bränsle ekonomi kopplat till bekvämlighet och enkelhet. båtplatsen kan ma. Absolut byta men det blir stora båtar också som jag inte har erfarenhet av kanske därför jag har kollat runt 7 meter. Dem känns spontant i alla fall som ett steg som är hanterbart men det kanske inte är så mycket skillnad på en 8 meters båt?
  5. Hej, jag hoppas att jag kan få lite bra tips och idéer! Vi ska skaffa en båt har vi bestämt oss för och vi är en familj på 2 vuxna, 2 barn ( 4 & 7 år) plus en hund. Vi bor i Stockholm så båten kommer gå runt om skärgården. Jag har svårt att bestämma mig för vilken typ, modell som skulle passa när jag börjar väga in alla olika delar så tänkte ta hjälp av er alla här. Vi har tidigare haft mindre styrpulpeter runt 5-5,5m. Senast hade vi en Yamarin cross 54BR som vi sålde under pandemin. Så det finns en viss sjövana skulle jag ändå säga även fast jag känner att jag fortfarande har mycket att lära. Men jag klara av en utombordare i form av konservering och lättare service. Men noll koll på inombordare. Där blir det nog en del extern service som behövs. Nu till våra behov/önskan. Vi vill ha en båt där vi kan sova i 1-2 nätter kanske någon till vid enstaka tillfällen. Frun kräver vc med tank(gärna separat ”rum”) men att den inte har ett eget rum går att förhandla bort när det väl kommer till kritan. Övrigt så önskas, kyl, spis, färskvatten. Jag tror som jag är som person behöver vi en båt som drar runt litern distansen i marschfart för att jag inte ska bli för snål och inte använda båten. Sen om det blir inombordare så pratar vi nog dieslar för att klara det kravet/önskan. Svär önskar jag tips och information om de olika varianter. l övrigt har vi en budget på båten för max 500tkr men inte katastrof om man hamnar på 300-350tkr heller. Vi har idag en båtplats för båtar upp till 7,5 lång och 3m bred. kan tillägga att vi kollat på aq23 ht, aq 22 ht, flipper 705, Finnmaster 7050 bland annat. Sedan yamarin och Finnmaster 68 DC. Så jag har säkert glömt lite information men det är en start hoppas att jag kan få lite hjälp med idéer och tips. Tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...