Gå till innehåll
fredag 18 oktober 2024

WearWolf

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av WearWolf

  1. Choke har den och har provat både med och utan samt alla lägen på gasen (kanske inte full gas iof men allt mellan 0-80%). Har inte provat hushållspapper än men tändstiften är något blöta när jag skruvar ut dem...Förgasaröret är också blött av bensin när jag skruvar upp den...Misstänker då också att den får för mycket bensin? Har svårt att bedöma om nålventilen fungerar som den ska. Bifogar klipp som du gärna får titta på. IMG_1489.MOV IMG_1488.MOV IMG_1488.mov
  2. Fanns lite vitaktiga avlagringar på "huvudmunstycket" nu när jag öppnade förgasaren (påminner om ett fint salt). Försökte tvätta bort så gott det gick men hade inte tillgång till tryckluft eller nål. När jag provade starta motorn så gick den igång 1 sekund...Innan den dog...Minimal förbättring alltså. Är nybörjare på det här men flottörventilen verkar så vitt jag ser fungera...Förstår dock inte dess funktion? "Huvudmunstycket" går ju rakt ner till utrymmet där bensinen går in i motorn? Flotörsventilen ser dock ut att bara gå in i "väggen" till förgasaren? Den verkar helt sakna koppling till motorns inlopp? Vad är den till för?
  3. Igår ville den inte starta alls, provade då tanklocket öppet och kunde konstatera att bränslet flödade som det ska åtminstone till bränslepumpen... Var sedan ute på kvällen och testade ena tändstiftet som gav ifrån sig tydlig gnista (mopedtipset gjorde det!). Några idéer? Värt att nämna är kanske att när jag bytte tändstift var stiften helt blöta av bensin när jag skruvade ut dem. Så var dock inte fallet igår kväll när jag skruvade ut de nya. Det ska också sägas att choken normalt inte behövs under gång. Det var endast någon gång eller 2 härom månaden som den krånglade och krävde choke för att gå.
  4. Kan ha slarvat med den, speciellt efter att jag bytt tank kan luftventilen tom varit helt stängd på den nya under senare tid. Ska öppna den och se om det hjälper.
  5. Låter eventuellt som att det kan vara lite av varje eftersom den dels dör utan förvarning...Men även krånglar då den ibland endast vill gå med choke i. Börjar med att byta membranet och ser var det ger. Har du något tips gällande vart man börjar för att felsöka ev elfel? Är det kabel till tändstift eller någon säkring eller liknande som bör misstänkas först?
  6. Har en Yamaha 6HK som krånglat sedan i somras, eventuellt i samband med att den stod och slog några timmar mot ett stålräckte (slarvig förtöjning). Efter den incidenten så startade motorn men dog vid tomgång/låg gas. Öppnade motorn och skruvade åt tomgångskruven vilket löste det problemet...Men snart uppstod ett nytt problem. Motorn gick efter detta utan problem ett tag men dog en dag när jag var ute på sjön. Lyckades starta motorn igen men den dog efter 30 sekunder....Lyckades starta motorn igen...Dör efter 20 sekunder...Ytterligare en gång men dör nu efter 10 sec...Etc...Till den inte startar alls. Lät sedan motorn stå ett par dagar och efter det fungerade den felfritt igen...I någon timme eller 2 tills ovanstående problem uppstår igen och så har det varit under hösten... Ena dagen kör jag 1+ timme med den utan problem för att andra dagen börja krångla på ovanstående sätt. Ibland startar den heller inte alls, för att några dagar senare gå felfritt. Följande har provats: Tändstiften har bytts ut Förgasaren har demonterats och gjorts rent (fanns lite skit men inte mycket) Tanken + slang har bytts ut då gamla läckte något Har provat bränslefiltret genom att koppla loss det från bränslepumpen och handpumpat bensin genom det som flödar med till synes full kraft (antar innebär att problemet inte ligger här?) Fanns ett membran i bränslepumpen som såg lite slitet ut...Ska prova att byta ut det men om det gör skillnad så har jag slut på förslag. Är det någon som har någon ide?
  7. Har två problem med min Yamaha 6hk där jag antar att det ena problemet orsakat det andra. I början av sommaren hade jag båten förtöjd slarvigt vilket ledde till att motor låg och slog mot en båtplatsbygel i några timmar. När motorn startades så kunde den inte arbeta i låga varvtal. Den gick fortfarande att köra men man var tvungen att lägga i framväxeln på högt varvtal vilket gjorde att man startade med ett rejält ryck...Öppnade då motorn, skruvade lite på skruven på reglerar hur mycket gasreglaget "tar", öppnade även förgasaren och kollade. Vet kanske inte vad man ska kolla efter men kunde inte se något uppenbart fel på förgasaren. Skruvade iaf ihop allt och efter detta blev det något bättre (vid 0 gasreglage så arbetar motorn på 25% varvtal, tidigare låg den kanske på 50%). Hursomhelst, har kört motorn kanske 15 gånger sedan dess och igår efter att ha kört problemfritt i 5-10 min så slutar propellern att ta mitt ute på sjön. Båten går alltså i 1 knop trots fullt gaspådrag...Så propellern driver lite men ytters lite. Skruvar av propellern och ser nu att gummiringen som sitter där är skadad (helt korning och det ligger små lösa gummifragment där inne). Gissar att detta är orsaken till att propellern knappt driver? Undrar nu: 1. Går det att byta endast den gummiringen eller behöver hela propellern bytas ut? Vad kallas i sådana fall gummiringen? 2. Varför kan motorn inte gå ner helt i varvtal? Och är det på grund av detta som gummiringen gått sönder?
  8. Nät lagt i Östersjön som legat i över natten. Ca 1.5 meters djup och dessa ätna fiskar var ordentligt intrasslade i nätet när det vittjades. Gädda? Säl? Skarv?
×
×
  • Skapa nytt...