Gå till innehåll
tisdag 17 september 2024

Ramba

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

5 Neutral

Om Ramba

  • Placering
    Kadett
  1. Hallå där! Hade varit trevligt med en "riktig" toalett än en porta potti, är det något ni tror skulle kunna vara möjligt? Tänker mer här i den tomma ytan till vänster (se bild). Har vi någon teknisk eller ingenjör som kan komma med tips? Eller är det bara porta potti som gäller? Isåfall, tror ni man skulle kunna bygga som en liten garderob med dörr för att ha det mer privat? Tacksam för tips o råd! https://images.auctionet.com/uploads/item_1116617_c60accb78c.jpg
  2. Hej! Vill bara ge er en uppdatering och för andra som ev. drabbas av liknande problem i framtiden. Fortsatte med min felsökning och tänkte att jag börjar med att byta det enklaste och billigaste, bränsleblåsa, tändstift osv.. Jag började med att byta Biltema bränsleblåsan som fanns med när jag köpte båten. Ersatte den med en blåsa från Scepter som jag såg att vissa hade rekommenderat i andra trådar när jag sökte förut. Och hokus pokus! Det var allt som behövdes! Enkelt och billigt fix som tur! Har nu testat i 2 dagar i rad och den har startat på en gång vid varje tillfälle och motorn har inte gått ojämnt heller vid full gas. Så nu funkar allt klockrent. Stort tack till er för alla era inlägg och tips jag fått från er.
  3. Senaste dagarna har det varit varierande med start av motorn. Vissa gånger har det fungerat direkt, andra gånger har det inte ens fungerat efter en längre tur i sjön, utan jag har fått hålla på väldigt länge innan det kommit igång, även varit svårt med startspray i vissa fall. Såhär ser min bränsleblåsa ut (bild), tidigare låg den bara på tanken men har nu lagt den så pilen pekar upp efter tips från er. Behöver jag pumpa varje gång jag startar motorn? Läste någonstans att man behöver göra det endast en gång och sen ska det hålla sig hård hela säsongen? Vet dock inte om det stämmer. Vill tillägga att den blir hård nu när man pumpar nu när den är stående jämfört med hur det var tidigare. Ett annat stort problem jag har är ibland när kör full gas så slocknar antingen motorn eller går väldigt ojämnt och kommer aldrig riktigt upp i högre fart. Sänker jag ner lite så går den någorlunda, men så fort jag ökar igen till full så orkar den inte. Medans andra dagar är det inga som helst problem. Vad skulle detta kunna bero på? Tack för era inlägg!
  4. Jag har ingen aning, men då borde det inte funka så bra med startspray heller? Eller? Förstår, jag ska testa. Stort tack! Märkte även att jag kan pumpa i bränsleblåsan hur mycket som helst? Den blir liksom inte riktigt hård direkt? Men man känner och hör att det sugs åt. Ska det vara så? Kan det ha någon påverkan?
  5. Åkte direkt ned till båten och testade. Klickljudet kom när jag tryckte i nyckeln och när jag tryckte i och vred så startades den! Blev så otroligt glad att jag inte var i behov av något mer avancerat fix. Jag stängde av motorn och testade igen efter ca 5-10 minuter. Tog ungefär 7-8 försök att få igång den innan den slutligen startades. Kände att det måste vara något som fortfarande strular. Tog en runda med båten på ca 10 minuter i sjön. Stannade sen båten i sjön i ca 10 minuter och när det var dags för hemfärd så kom den inte igång förrän typ 15:e försöket. Vad kan det bero på?
  6. Tack för frågan. Ja det gör jag. Startar på samma sätt som jag gör med startgasen. Men utan startgasen funkar det inte. Pumpar bränsleblåsan, drar upp handgasen en bit, trycker in nyckeln i 1-2 sekunder och sedan vrider jag.
  7. Hej! Har precis skaffat min första båt med en Johnson 70hk motor från 1977. Första veckan kunde jag starta och köra som vanligt. Men den senaste tiden har det i princip varit omöjligt att starta utan startgas. När den väl startat så går den fint utan några som helst problem. Vad kan orsaken vara? Känner att det är bättre att gå till roten av problemet än att bara fortsätta med startgas. Tacksam för all hjälp!
×
×
  • Skapa nytt...