Gå till innehåll
söndag 08 september 2024

fxSol

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om fxSol

  • Placering
    Kadett
  1. Letar runt efter ett bromsat släp och "forskar" lite kring vilken dragbil jag måste införskaffa och körkortsbehörighet. Får olika siffror på vikten på båten. Är det någon som vet vad en Fjord 21 DC med en Penta 4.3 GL motor väger?
  2. Är inne på samma idé men har ingen anledning till att köra i 20 knop utan nöjer mig upp till 8 knop. Du kommer nog få svårt att komma upp i 20 knop med den där motorn men för övrigt ska det fungera.
  3. Har hittat ett objekt som jag trånat över länge. Har fått pris på frakt från USA till Stockholm och tyckte det lät helt ok. Men måste räkna på allt innan och helst få reda på fallgropar och viktiga saker innan jag bestämmer mig för att slå till. Tullavgift 1.5% (av det jag hittat här på forumet) Moms 20 eller 25%? Men av vad? Införskaffningsvärdet? Sedan läste jag om CE märkning. Men om båten har ett par år på nacken vad gäller då? Och om båten är "salvaged" vad gäller? Dvs. om det är ett försäkrningsbolag som säljer båten om den fått en skada ( i det här fallet har ett träd gjort en skada) men i övrigt är skrovet och motorerna helt i sin ordning. Var kan jag stöta på problem med byråkratin?
  4. Tack för ditt svar! 😃 Kommer nog bli den som har mest utrymme under däck. SweMax verkar vara lite högre men det kan vara en synvilla? Utbudet på båtarna är inte det bästa. Antingen så är det strul med motorn eller så är priset lite väl i överkant. Finns en SweMax här i Stockholm som är till salu men måste gå och kika på den innan jag bestämmer mig (egentligen har jag ingen aning om var jag ska titta efter och vad som är vikitgt) Är en säljarens dröm.. Finns en Flipper 700 som är i närområdet men motorn "smäller" och ryker då från toplock vid farter över 7-8 knop...tomgång går den fint 😃 Den har jag inte lust att köpa och säljaren vill heller inte gå ner i pris trots att motorn e kajko..vad det nu kan vara för fel...
  5. Hur kan man "felsöka" detta? Om trät är inplastat blir det svårt att se med blotta ögat. Skiljer sig Flipper och SweMax i konstruktionen i mängden "trä"? Tack för ditt svar 😃
  6. Hej, Är ute efter en båt som ska användas till att puttra runt med familj i lugna vatten men även till att åka ut på öppet hav för att fiska med. Så med andra ord det kan bli hög sjögång. Min fråga är som följer, vågar man köpa en gammal Flipper 700 alt. en Swemax 690? Är helt novis när det kommer till båtar men av någon skum anledning verkar jag mer förtjust i SweMax, varför vet jag inte men formen är mer tilltalande. Men är osäker på om gammal glasfiber verkligen håller och inte frasas sönder.....behöver jag vara orolig och vad ska man tänka på vid köp av båt? Mina första stapplande steg från landkrabba till skeppare måste börja någonstans.
×
×
  • Skapa nytt...