Gå till innehåll
tisdag 08 oktober 2024

Anton123

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Anton123

  1. Hej! Stångat mig galen på denna motor, får den inte att gå som jag vill och idéer börjar sina så söker lite stöd. Video: https://youtu.be/9GjAKnLVDtE?feature=shared Tycker den går ojämt på lägre varv, ryker och ryker för mycket och den spottar ut vad jag gissar är oförbränd soppa i avgaserna (blir svart på propeller/gruset bakom. 2takt är väl 2takt, men tycker inte den går korrekt Gissar är det för mycket som är problemet? Nedan är vad jag testat, men kan såklart missat något på nedan så om ni tycker felet bör lösas med något nedan kanske jag behöver ta det en ytterligare vända: justerat tomgång och munstycke likt manual, samt försökt efter bästa prestanda. Kompression kontrollerad jämn och hög Förgasare ultraljudstvättad Flottör inställd enligt manual Flottörnål kontrollerad Kontrollerat bränslepumpsmembran/packningar bränslefilter bytt Tändstift bytta, gnista på båda Nytt bränsle Testat ta soppa direkt ur bränsledunk Testat justera tändning men upplevde ingen skillnad oavsett håll, funderade på att testa stroboskop? Tack på förhand!
  2. Har en Yamaha 8hk 2cyl från 1980 som inte vill gå alls. Den har dålig komp på ena cylindern, tror det var ca 50 medans den andra på ca 100. Har gnista men tänder inte ens på startgas, möjligtvis 1 gång per 150 drag. Kan kompressionen orsaka detta? Känns som den borde tända/gå på en cylinder åtminstone en liten stund. Tänkte om stoppknappen fastnat men det var inte orsaken. Har försökt kolla tändningstillfället och tycker att det verkar rätt, men även där tycker jag att den borde reagera mer. Någon som har intressanta teorier? Tack och bock!
  3. Blir att försöka igen när jag fått tag på rätt munstycke för komptestaren. Tack för svar!
  4. Okej, ja växel gick i och så men alltid varit fundersam med vatten inne utanför pumphuset, men lite vatten blir de ju alltid förstås.. jag fick 130 på översta och 180 på mitten, dock med en gummikon koppling på komptestarn, så är ju inte helt säker på hur korrekt det blev. Nedersta fick jag inte dit komptestarn på alls, måste fixa rätt munstycke och skruva dit för att se. motorn går dock ok tycker ja på tomgång, men dör vid gaspådrag så ska kolla förgasarna. men 5-10% inom varandra ser nog mörkt ut, är det ojämn gång symtom man råkar ut för med för olika komp mellan cylindrarna eller? tack!
  5. Ja, ser ut som någon blivit less och tagit till alla verktyg tillgängliga…
  6. Tjena, Precis köpt en båt med en Yamaha vars växelhus ser ut som på bild. Gör detta något mer än att det ser fult ut? Menar då att det ser ut som någon brutit och svetsat så att ytan mellan växelhus/midpartiet är ojämn och inte sluter tätt. Annan fråga, hur viktigt är det med jämn kompression och hur mycket får det diffa? Gäller fyrtakt yamaha 40 Tack och bock!
×
×
  • Skapa nytt...