Gå till innehåll
lördag 28 september 2024

Persingen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Persingen

  1. Jag har köpt en Johnson 70 hk, 2-takt, motor där det står Jungle Jim på kåpan. Jag kan inte hitta någon typskylt någonstans. Vet någon hur jag får fatt på modell/typ numret ifall jag behöver köpa delar? Jag söker också efter ett begagnat reglage då det gamla är trasigt. Tacksam för hjälp.
  2. Kära Örlogskapten, det var inte jag som tog av svänghjulet men håller med dig. Nu är motorn såld så inga mer problem.
  3. Jag ska sätta tillbaka svänghjulet på min Mercury 200, 2-takt, 1974. Hur får jag det i rätt position i förhållande till magneterna. Det skall visst vara 30 - 33 grader. Hoppas att någon kan hjälpa mig. Serienummer 9036215 Mvh Anders
  4. Jag letar efter ett reglage till mitt RB - backslag (jag tror det är ett RB). Jag har ju redan ett bra Gasreglage så ett enspaks reglage vore toppen ENDAST för fram - neutral - back. Kan någon tipsa om nåt bra reglage och kanske ge mig några goda råd hur att installera.
  5. Tack Ingemar, då får jag väl behålla spaken men kommer att göra den lite längre istället.
  6. Hur identifierar jag vilket backslag jag har. Jag har separat gasreglage samt en lång spak för fram och back. Nu vill jag bli kvitt den långa spaken och ha ett växelreglage för fram och back istället så det blir bekvämare att hantera båten. Vilket reglage skall jag välja och hur går jag till väga?
  7. Jag har funderat på mitt problem; Om krysskilen till svänghjulet har gått sönder och tändingen har fel läge så tänder den inte även om det finns gnista. Kan detta vara möjligt?
  8. Hej. Jag är i desperat behov av hjälp med min sons 20 hk Mercury. Innan sjösättning provkörde vi motorn (med vatten) i ca. 10 minuter och den gick som en klocka. Vi sjösatte båten och motorn startade på 4:e rycket. Den lät fint som tidigare men efter ca 4-5 minuter så dog den bara. Vi fick ej igång den igen. Jag misstänkte att det var tändstiften och satte dit nya. Kollade att vi hade bra gnista på båda stiften. Den startade fortfarande inte. Har provat att använda startgas, först att spruta in i förgasaren, inget hände, jag tog ut ett av stiften och sprejade direkt in i cylindern men utan resultat. Jag tycker att den åtminstone borde "tända till" . Jag har ej sett att stiften blivit blöta även då jag chokat den, de borde blivit lite blöta tycker jag. Jag borde få motorn att tända till då jag har bra gnista och tillsätter startgas men icke sa nicke. Finns det nån kunnig själ som kan hjälpa oss, sommaren är ju snart slut och grabben vill ut och fiska. Vi hoppas på hjälp Anders & Per
  9. Jag hade fel, det är en MD2B. Nu vet jag vad du menar, skall prova imorgon. Tack för hjälpen.
  10. Hej. Var ansluter jag varvräknaren på motorn.
×
×
  • Skapa nytt...