Gå till innehåll
fredag 27 september 2024

Marina16GT

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    65
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

13 Trovärdig

Om Marina16GT

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack! Precis sådan input jag söker... görbart men kanske inte behagligt alltså.. båten väger 375 kg, till skillnad från Bavarians 9.8 ton, så allt över 2 Beaufort gör ju att man studsar om man inte trimmar ner (= mer bränsle). Bränslet räknar jag på 0.4 l/hk och timma i marschfart ( 18 - 20 knop) vilket bör resultera i 16 l/h och med 38 nm således runt 35 liter enkel resa, Någon kanske tycker annorlunda...
  2. Tänker köra med C-map och Lowrance, så jag hittar nog... har dessutom seglat till såväl Anholt som Läsö, men undrar om det är görbart och njutbart i en sådan liten båt med tvåtaktare på 40 hk, och om mitt bränsleantagande är korrekt?
  3. Fick ett infall och tänkte köra till Anholt, från Bua/Stavder (där jag kan lägga i båten) med min 15-fots öppna styrpulpetare, med 40 hk utombordare... Tänker en förbrukning på 18 liter/h i 20 knop, så jag tar med två 20 literstankar plus 10 till. Vad säger ni? Do and dont´s? Hur långt är det? Hur lång tid tar det i låt säga 18 knop? Görbart?
  4. Nu vet jag inte så mycket om just båtmotorer - men vit rök brukar betyda att man får in vatten i förbränningen, vilket oftast beror på dålig packning eller att man fått en spricka i toppen, mellan kylkanal och cylinder...
  5. Snygg eka - men var sitter du när du ror???
  6. Vem kollar? Jag menar, vad är den reella risken att Farbror Blå stannar dig, och de facto väger ekipaget? Stannar de dig, så säger du att båten väger 585 kg, motorn 75, batteri och bensin 30?
  7. Jadu... det där ser lurigt ut. Jag tror INTE att den där aluminiumprofilen är orginal - den är satt där för att stärka upp något (akterspegeln). Gått i botten/sten hårt och fått en vridning där plasten spruckit, tror jag med - sen har man försökt och laga. Dubbelkolla detta.
  8. Efter han tömt det, menar jag. Byggs det upp under lång tid, så..
  9. Kan det vara åratal av kondensvatten? I så fall kanske du klarar dig båtens livstid?
  10. Jag råkade sätta tändstiften i fel ordning en gång... då betedde sig min gamla DT40 på liknande vis.
  11. Det är en Marina Boats LTD.. en GT 16 dårå
×
×
  • Skapa nytt...