Gå till innehåll
söndag 08 september 2024

Boanjohan

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    1 012
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    20

Boanjohan senast vann den dag 18 Juni

Boanjohan hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

576 Expert

Om Boanjohan

  • Placering
    Vice Amiral

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Står det bara 0 så innebär väl det att den faktiska halten ligger mellan 0,000.... och 0,4999999..... (om man är besserwisse)🙂 Så här beskriver Beroendecentrum Region Stockholm de olika promillehalterna: I båtlivet uppnår man ofta dessa effekter utan alkohol: 0,2 = så fort man kastat loss och är på väg ut. 0,5 = När man hissat seglen och fått fin vind i dem 0,8 = När du även lyckats få upp spinnakern och du marchar max vad båten klarar 1,0 = strax efter att du åter är förtöjd
  2. "Ekor" är inte så bra de heller..... https://www.svt.se/nyheter/utrikes/vikingaskepp-har-kantrat-utanfor-norge-flera-i-sjonod
  3. Nä, det är osannolikt att vädrets makter kan ha sänkt båten. Likaså att vattenflöde genom öppna luckor skulle vara orsaken. Sån båt sänks inte av väder. Det mest logiska och som det mest tyder på är att hon antingen blivit rammad av en ubåt, eller så har någon apterat sprängladdning på skrovets insida..... (ironi)!
  4. Jag är inne på samma spår som @excel319 . Även om det "bara" är fastsättning av hylsrör så är det ett problem och som andra har sagt - köp dig inte problem!
  5. Ser ut som ett (vad jag förstått) Volvo Penta filter, d.v.s. svart burk med anslutningsrör i koppar. Har hört det är ett vanligt fel på dessa filter att de börjar läcka i anslutningen där kopparrören går igenom plasten. Har likadant själv men mitt håller tätt än så länge. Eftersom kopparrören bara är typ pressade genom plasten (dvs ingen packning eller annan tätning) så är det nog svårfixat och byte är nog det som gäller. Antagningar från min sida, så hoppas någon annan här på forumet kan bekräfta eller dementera🙂
  6. Kul projekt🙂 Om du ska använda impregnerat så tänk bara på att du måste du ta äldre bitar som legat inomhus/torrt en längre tid och torkat upp ordentligt eftersom det är blött virke när man köper det. Jag skulle nog inte använda impregnerat virke som legat torrt mindre än 1 år. Själv hade jag nog istället använt vanligt trä, då jag inte ser någon större poäng med att använd tryckimpregnerat virke.
  7. Håller med Lintott, dvs alt. 3 men med rengöring/sköljning av tanken några gånger som @Lintott beskriver antingen nu direkt eller när du kört upp det dom är kvar och innan du tankar nytt.
  8. Det viktiga i detta läge när det skruvats/liftats lite här och var är att en luftning av hela systemet görs systematiskt steg för steg från första filtret till spridarna så som @Lintott beskriver och att det säkerställs att systemet "bakåt" vid varje luftning är 100% fyllt med bränsle. Dvs har du bytt förfiltret så måste du veta att hela det är fyllt med diesel innan du avslutar luftningen av finfiltret. Därefter går du vidare utan att göra något bakåt i systemet. Du kanske redan har gjort det systematiskt, men efter allt skruvande man gör när man stöter på patrull då är risken stor att man glömmer bort sytematiken.🙂
  9. Sök efter en instruktion för exakt hur man luftar just din motor. Efter alla dina försök så kan det sannolikt hänt att du fått luft i den del av systemet som ligger efter finfiltret och då måste det väl även luftas vid spridare etc. Min gamla Volvo Penta (MD21) är rätt komplicerad att lufta om man måste lufta hela systemet och följer man inte instruktionen i exakt rätt ordning så får man aldrig igång den. Vetus kanske är lättare, men allt är svårt utan exakt instruktion.
  10. Hade problem första gången jag skulle lufta som nybliven dieselmotorägare. Visade sig att motorn stod i fel läge för att manuella pumpen skulle funka. Ett litet juck med startmotorn och pumpen funkade fint. Hade liknande problem igen förra våren och lyckades aldrig få manuella matarpummpen att ta, trots flertal juckande med startmotorn för att få motorn i rätt läge. Visade sig att det var den manuella pumpfunktionen på matarpumpen som var trasig, så det var därför jag inte fick till det. Så om det inte är något motstånd i pumphandtaget (att man känner att den tar), pröva först ett juck med startmotorn. Om det trots ett eller fler juck med startmotorn inte är något motstånd i pumphandtaget så kanske den helt enkelt är trasig.
  11. Finns transparent våtrumssilikon, det botde väl funka. Eller finns det någon anledning att du uteslutit silikon?
  12. Tyvärr är det rätt vanligt att tillverkare inte tänker på att göra det möjligt att lätt kunna byta saker. Vissa saker blir helt enkelt mer eller mindre inbyggda bakom inredning etc utan åtkomstmöjligheter.
  13. Min ser ut så här. Det sitter två "krokar" på däck och stegen har öglor som häktas på dessa krokar. Har ingen aning om märke eller om den finns att köpa idag, men principen finns ju i lite olika märken idag.
  14. Själv har jag aluminium list runt fönstren som även den har en gummilist som tätning. Eftertätade ett antal rutor för 2-3 säsonger sedan med svart våtrums silikon från Biltema. Funkade fint för mig och håller tätt. Maskerade fint runt om.på alla ytor där silikonet inte skulle vara. Tryckte in lite mellan glas och tätning och lade även en sträng som täckte existerande list, strök av fogen så den blev slät och fin. Blev väldigt fint.
  15. Frågan är om den är botten målad med biocidfärg eller biocidfri färg? Är det biocidfri färg och du ligger i saltvatten så kan det vara så att det redan hunnit växa ett lite på botten, ibland räcker det med förvånansvärt lite påväxt för att ge effekten av orkeslös motor. Pröva borsta/skrubba botten helt ren och se om det blir skillnad. Det är det billigaste tipset. Jag har själv haft den effekten och blev helt häpen över hur mycket den lilla påväxt mängd jag då hade bromsade toppvarv och fart.
×
×
  • Skapa nytt...