Gå till innehåll
tisdag 17 september 2024

PikeFriend

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om PikeFriend

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej Alla ni erfarna kring lithium, vad säger ni om detta batteri? https://www.seasea.se/husbilstillbeh%C3%B6r/litiumbatteri/marinbatteri-litium-deep-cycle-105ah-lilead# Tanken är att driva en elmotor motorguide xi3
  2. Hej! Är ute efter att hitta en verkstad som ska få serva och felsöka min Tohatsu 4takt 15hk - 2007. Gärna en auktoriserad verkstad i och kring Stockholm. Är det någon här med goda erfarenheter som kan ge lite omdömen?
  3. Tycker du att jag i utgångsläge ska rotera motorn till sin yttersta position och sedan knyta fast den, eller köra på motorn centrerad och sedan rep med knut? Tror du det finns något smidigare sätt än rep och knut? Vill gärna att det ska vara så smidigt som möjligt att traila upp och ner båten.
  4. Hej När jag transporterar min båt på trailer med motorn på så roterar motorn vid lite större kurvor och ojämn väg. Det finns en spak på motorn för att reglera hur lätt den ska rotera, men även på den allra trögaste inställningen så sitter inte motorn stabilt på båten under transport. Jag bifogar en bild på hur rotationen sker. Hur gör ni andra? Finns det något sätt man kan få motorn att vara helt stilla under transport för att undvika onödiga skador?
  5. Tyvärr ingen bättre bild, men sidostöden är justerade i det yttersta läget , dvs så lågt det går. Satte en bit plåt undet så att vaggan hamnar högre upp men känns som att det borde gå att lösa på annat sätt.
  6. Hej! Jag har en Linder Sportsman 400 och en Betanet shark trailer som jag försöker justera så att båten ligger rätt. Som ni kan se på bilden så vilar båten på kölrullarna framme och i mitten, men aktern på båten vilar på trailerns sidorullar. Nu är den här trailern konstruerad på det sättet att man kan justera kölrullarna så att de höjer båten, men vaggan längst bak går inte att justera. Hur gör man då om man vill få så att båten vilar på kölrullarna och inte på sidöstöden ?
  7. Hej Har köpt en båt med en tohatsu 15 hk 2007 fyrtaktsmotor. Motorn har servats på marina och har cirka 40 gångtimmar. När jag åkte ut första gången för att testa båten och motorn så dök det upp några funderingar som jag tänkte se om någon har svar på då jag aldrig tidigare haft en modernare fyrtaktare. Motorn startade bra och fint och gick bra på tomgång till en början. Efter att ha använt motorn en stund och sedan stannat för att fiska så skulle jag dra igång den för en mindre förflyttning, då blev dragsnöret väldigt tungt, nästan som att motorn var låst på något sätt. Genom att släppa snöret och börja om så blev det bättre. Det här fenomenet hände flera gånger under dagen och kändes inte helt rätt. Tomgången var också väldigt varierande, som sagt var det väldigt bra till en början men när motorn var varm så lät det som att motorn hade ojämna varv på tomgång och hade en tendens att stängas av om man inte hjälpte till med lite gas. Jag har även haft problem med att stänga av motorn. Vid ett tillfälle räckte det med att dra ner gasen till 0% och då stängdes motorn av (även om jag helst hade sett att den går på tomgång då). Vid ett annat tillfälle gick den på tomgång vid 0% gas, och att trycka in knappen med säkerhetskontakten fick inte motorn att stanna. Inte förrän jag drog ut säkerhetskontakten stannade motorn, är detta ett normalt beteende? I och med att jag endast fick stopp på motorn genom att dra ut säkerhetskontakten så blev det ett tillfälle då jag glömde sätta tillbaka kontakten, till min förvåning gick motorn igång och jag kunde köra en bit utan kontakten i tills jag märkte vad jag hade gjort. Är inte det meningen att man inte ska kunna köra utan säkerhetskontakten i? Någon som känner igen några av beteendena och har lust att dela med sig av sina erfarenheter? Segt/blockerst dragsnöre, ojämn tomgång, svårighet att stänga av motorn, säkerhetskontaktens funktion.
×
×
  • Skapa nytt...