Gå till innehåll
måndag 16 september 2024

maax01

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om maax01

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Filmade axeln efter jag monterat bort propellern. Vad tror ni, är den för skev för att köra med?? Vill helst inte lägga mer pengar då jag nyligen servat för 7000..... VID_20220719_181039_0_COMPRESSED(0)(0).mp4
  2. Det stod längre upp på motorn..
  3. Beteckningen på själva propellern är F10.5x13P. Vill nån länka till bästa inköpsställe..
  4. Glömde återkoppla denna, men det var växeln som låg i Drive-läge! Tack för tipset! 🙂
  5. Jag behöver byta propeller på min Mercury 40hk 4tkt då bladen är trasiga. Hur hittar jag rätt ny propeller? Beteckningen är "13x26. 2.00:1" men jag lyckas inte hitta exakt en sådan. Kan det finnas alternativa beteckningar?
  6. Tack, jag kollar kontakter och batteriet!
  7. Vi har en Ryds 478 med en 40hk 4takt (-07) Vi har varit ute ett par gånger tidigare i år och det har inte varit några problem att starta. Idag när jag skulle starta hände ingenting när jag vred om nyckeln (förutom det vanliga pipet som ljuder när man först vrider till "On" innan "Start"). Motorn reagerade inte alls, inget klick, ingenting. Provade 3-4 gånger.. provade igen efter 5 minuter och då startade den och vi kunde sedan köra ut som vanligt. Kan det ha något med batteriet att göra? (jag har inte kunnat mäta spänningen ännu). För övrigt spelar det ingen roll om huvudströmbrytaren är på eller av, det går att starta motorn i båda lägena (rätt eller fel?).
  8. Är det nån som kan tipsa om en stabil hållare till en 10,1" surfplatta? Det finns några hål i instrumentbrädan så att fästa med skruv/mutter borde vara lämpligt. Sen vill man ju att plattan sitter kvar i hållaren också...
  9. Jag funderar på att köpa en 5-meters styrpulpet att ha i Färjestaden. Men det är väl inte uteslutet att dra över till Kalmar en solig sommardag i stiltje..?
  10. Vi avser att köpa en motorbåt inför kommande säsong, och kikar på begagnade styrpulpetar på 4-5 meter, motor 50-75 hk (<100 000). Det kommer göras dagsutflykter med familjen i behagligt tempo på kortare sträckor i Kalmarsund (inkl ett och annat fullt pådrag) Har längden egentligen någon betydelse för färdens bekvämlighet om man endast kommer hålla sig till dagar med någorlunda lugnt vatten?
×
×
  • Skapa nytt...