Gå till innehåll
fredag 18 oktober 2024

tiaz500

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om tiaz500

  • Placering
    Kadett
  1. Det ser ljust ut måste jag säga. Vad tror ni det blir för förbrukning på en 2t båt med en liten 10hk som ligger o puttrar?
  2. För att jag kommer behöva minst 500Ah batterikraft för att vara ute en dag, sedan in och ladda de 120+kg tunga batterierna igen. Och även på den vikten hade jag övervägt att dubbla insatsen i batterikapacitet... Inte bra att köra dom tomma heller Dessa fartyg har en helt annan typ av teknik. Dessa kommer till att börja med köra korta till medellånga sträckor (typ danmark-sverige) och laddas sedan fullt igen på under timmen. Vill gärna höra mer kommentarer från kaptener eller vittnen till eldrivna 20-plussare. Träd fram och predika
  3. Det är ju perfekt! Såg lite bilder på det också känns inte dumt förutom att man kanske inte kan fälla upp den utan att släppa på staget. Men hur är det med styrningen då motorn är av, är dessa omöjliga att styra utan servo?
  4. Är det någon som kan visa en illustration på hur styrning och drev fungerar på dessa båtar? Har bara ägt utombordare hittills. Att styra med ratten är ett måste känner jag, det gör jag även på min vanliga båt när jag driver med elmotorn. Har också tittat på motorfästen, även av lite högre kvalité dessutom... fint ska de va, annars får jag göra ett själv Om du hittar en länk framöver så skulle jag bli glad om du delade med dig av den så jag kan börja tankesmedjan. Att göra ett själv är inga problem men helt klart enklare om man får ta del av tips från andra. Nja, det där räcker nog inte långt på en 2t båt i havsmiljö. Kraven på dagens batterier är för höga för att det ska vara värt det ekonomiskt och viktmässigt. Med 100Ah (drygt 25kg?) flyttar du uppskattningsvis en 2t båt 1-2 sjömil en lugn dag i ca 1.5 knop... Det där funkar bättre vid insjö för mindre båtar i 100-700kg klassen. Någonting sånt.. motargumentera gärna om du tror jag har fel
  5. Tänkte köpa mig en 24-28 fotare med inombordare på ca 300hk, men är även fiske beroende så kmr inte kunna hålla mig från det helt och hållet. Jag tänker att en v8 på 6 liter inte är ekonomiskt att ligga och trolla med. Tänkte om man kunde hänga på en liten 15hk på badbryggan för de fina sommardagarna. Någon som provat det på typ sea ray, four winns eller regals midcabin båtar? Har jag någon styrförmåga med den effekten blåsigare dagar?
×
×
  • Skapa nytt...