Robinjaha
Medlemmar-
Innehålls Antal
190 -
Gick med
-
Besökte senast
Anseende bland gemenskapen
7 NeutralOm Robinjaha
-
Placering
Örlogskapten
Profile Information
-
Plats
Åland
Senaste Profilbesöken
Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.
-
I mitt fall så upptäckte jag det då båten skulle bottenmålas, jag torkade rent området och målade över med hård bottenfärg och efter det så slutade plasten "blöda". Som sagt så vet jag inte varför det är sådär men jag antar att man får slänga ett extra öga på det när båten kommer upp ur vattnet i slutet av året.
-
Samma fenomen uppstod för mig, då var det skruvhål som var igensatta med gelcoatspackel som stod i starkt solljus. De började "blöda" just då, torkade man bort det så dök det upp igen fast i mindre skala. Jag kan inte säga varför det är just så på din båt men hoppas denna information hjälper dig på någotvis.
-
Tänkte kolla om det är någon som känner till båtmodellen och om den är något att ha? Jag har förstått att båten är en amerikansk aluminiumbåt. Den är från 1991 och bak på gaveln sitter en 100 hk Yamaha fyrtaktare från 2008 som har ca 2000 h då den har använts som trollingbåt. Priset som begärs för båten är 89 000kr. Den ser fräsch ut på bilder på nätet. Är detta något att som jakt- och fiskebåt?
-
Måste ha missat att det fanns ett frysfack... hur som helst är det oviktigt. Tänkte endast hjälpa inget annat.
-
Ursäkta den dumma frågan men hur kan en flaska med vatten frysa vid 2 plusgrader celsius? Jag är ej bekant med denna kyl så vet inte hur den är uppbyggd. Fungerar kylen som den ska enligt dig med nätspänning så borde felet sitta i elektroniken / strömkällan. En termostat som slutar fungera brukar ej gå att reparera, de är fyllda med gas/olja i det "lilla röret" som går in i ett dykrör i kylskåpet. Dessa börjar ge fel värde till sist och då ger de ej signal till kompressorn att starta / att aldrig stanna. Att konstatera att ingen gas har läckt ut med manometer är svårt men man kan se på vilket tryck och temperatur kylen jobbar på. Är det R134a som köldmedium i denna kyl? Får kondensorn "den varm sidan" för varmt så höjder den även förångarens temperatur "det som kyler inne i kylen". En mycket smutsig kondensor (dammig t.ex) gör att kylen prestrerar sämre då förångare och kondensor går ungefär parallellt i temperatur. Oj nu blev det mycket text, hoppas du får ordning på kylen igen.
-
Läste lite för sent men denna tråd ska visst vara i offtopic... 😴 Kan du vänligen hjälpa mig @stavhammar?
-
Vet att det finns otroligt mycket med kunskap om dessa diselvärmare här på forumet därför försöker jag ställa frågan här då jag ej lyckats få svar på bilforum.. Har en Eberspächer D3WZ värmare till en Opel Vivaro 2006a. Jag körde med den som normalt till vintern och kalla vårmorgonar i ca 1 års tid. Mitt i allt så slutade den att fungera en morgon då jag ville ha varmt i kupén. Fick höra att de kan vara känsliga för, för låg spänning och för låg nivå med disel i tanken så jag tankade upp bilen och köpte ett nytt batteri för det gamla började bli dåligt. Fortfarande inget liv i värmaren, det ända som händer är att cirkulationspumpen startar, inget annat. Diselpumpen är för övrit testad direkt på 12v batteri då jag trodde att den fastnat. Vad gör jag nu? Kan man göra något själv eller är det verkstaden som gäller? Min styrning ger heller ej ut felkoder om jag förstått rätt, den har ett mini ur. https://www.google.com/search?q=eberspacher+mini+clock&client=ms-android-samsung-gs-rev1&prmd=isvn&sxsrf=ALeKk02b3OsekLPa0k3G2GJ-rfmRj5sh0A:1599241402551&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjCt9W9htDrAhW4AxAIHVacC9UQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=412&bih=718#imgrc=_4W2DdbGcrTs-M&imgdii=yDAA3xJ8k11IzM
-
Hur tusan får man in 2l vatten på 25l bränsle? 🤔
-
Vilken pärla! Vilket hantverk och framför allt vilket arbete att restaurera en sådan båt!
-
Uppdatering: Tog kontakt med lokala Mercury marinan som rekommenderade en Mercury Black max 10x1/8" x 15. Testade den i nytt format (den tidigare var lite skadad). Provkörde båten ensam och kom upp i 6020 i varvtal medvind och 34.2 knop (enligt plotter). Motvind ca 5 m/s 5700 i varvtal och ca 30 knop. Är medveten om att jag önskade en 14 i stigning men marinan frågade mig hur ofta jag körde tyngre lastat per säsong varav jag svarade ca 1-2 v max per säsong. Då rekommenderade han en större prop. Bättre marschfart bättre bränsleekonomi. Båten går som ett skott i acceleration och fartmässigt då man är ENSAM vad jag vet än så länge. Blir spännade att testa båten med mera last!
-
Har varit med om torra packboxar på en drös med yamaha 2 takts snurror från 90 tal. De går hjälpligt på tomgång och jättedåligt då man ska gasa. I de fallen har motorn tjuvat luft vid packboxarna och fått för lite soppa. Om detta är samma problem som du har vågar jag ej säga. Bara en tanke...
-
Torra packboxar som tjuvar luft vid vevaxeln? Är utombordaren gammal?
-
Jag har testat vid två olika tillfällen att maila in till propellertrim men de svarar aldrig. Kanske man måste ringa till dem?
-
Kan det möjligtvis vara ett avrinningshål för vattnet inne i riggen då man hissar upp utombordaren då man kört klart. Har för mig att det fanns ett likadant hål på en 30 hk 2-takt Yamaha från -89 som jag haft. Inte omöjligt att det samlats skräp i hålet med tidens tand.