Gå till innehåll
torsdag 19 september 2024

Torbjorn77

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Torbjorn77

  • Placering
    Kadett
  1. Tack, får kolla på det. Det är drev.
  2. Glömde ladda mina batterier fullt inför vinterförvaringen förra året och dessa var helt slut trots att de endast var två år gamla.
  3. Ursäkta, ja det är samma problem på båda motorerna. Men det första jag bör testa är väl att göra en ny kalibrering? Men jag förstår inte varför det fungerar ibland och ibland inte?
  4. Är inne på min 5:e båt och har alltid haft Garmin. Hög kvalitet och bra skärmar. Tycker inte man ska snåla in på säkerhet. Men de flesta plottrarna är bra, det är en smaksak. Kör du lite kan jag rekommendera köpversionen på eniro på sjön till IPAD. Kostar 160 kr, sjöfartsverkets kort och jag använder det som komplement till min Garmin.
  5. Har precis köpt ny båt med KAD 44:or och elektroniska reglage. Förra ägaren hade bytt EDC och kalibrerat reglagen och jag körde hem båten (145 distans) med 3 övernattningar utan problem. De två senaste turerna har jag dock inte fått i växeln framåt, utan motorn bara varvar när jag kommer tillbaka till hamnen. Det är lite trångt och stenigt, så jag behöver lägga ur växeln ett antal gånger innan tilläggning. Första gångerna har det gått utan problem, sedan helt plötsligt går växeln ej i och jag får inga felmeddelanden på EDC:en. Senast gick den dock i efter flera försök samt en omstart av motorerna (dock inte första försöket efter omstart). Kan det behövas ytterligare kalibrering efter så kort tid eller kan det vara något annat som är fel?
  6. Har precis köpt ny båt med KAD 44:or och elektroniska reglage. Förra ägaren hade bytt EDC och kalibrerat reglagen och jag körde hem båten (145 distans) med 3 övernattningar utan problem. De två senaste turerna har jag dock inte fått i växeln framåt, utan motorn bara varvar när jag kommer tillbaka till hamnen. Det är lite trångt och stenigt, så jag behöver lägga ur växeln ett antal gånger innan tilläggning. Första gångerna har det gått utan problem, sedan helt plötsligt går växeln ej i och jag får inga felmeddelanden på EDC:en. Senast gick den dock i efter flera försök samt en omstart av motorerna (dock inte första försöket efter omstart). Kan det behövas ytterligare kalibrering efter så kort tid eller kan det vara något annat som är fel?
×
×
  • Skapa nytt...