Gå till innehåll
onsdag 25 september 2024

cfahlgren

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om cfahlgren

  • Placering
    Kadett
  1. Slå ut tappar a med glidhammare gick utmärkt. Nu behöver jag bara fundera ut en ny lösning på att ersätta den gula plastpluggen som gick sönder. Några idéer?
  2. Hej! Jag ska byta mina powertrimcylindrar. Hur lossar jag dessa? Har verkstadshandboken där det står att man ska pressa ut axeltapparna med fettspruta. Problemet är dock att på babord sida sitter det en förminskning i vilken man skruvar fast jorden. Denna förminskning sitter som berget och det är m5 gängor i förminskningen. Finns säkert m5 smörjnippel dock... På styrbord sida satt det en gul plastplugg. Denna satt som f*n och är nu veck men gick sönder i tusen delar. Gängorna där verkar vara typ m13 där gula plastpluggen satt? Kan jag inte skruva in en bult i sidan på axeltapparna och försöka slå ut med en glidhammare eller nått? För visst är det axeltapparna man ser på var sin sida om skölden?
  3. Hej! Jag har en Ardic 04-D som inte ville starta. Jag tog hem värmaren och gick igenom den. Upptäckte att det var pumpen som inte ville starta. Jag tog isär och slipade alla bleck rena och provade pumpen på nytt. Då hoppar den igång. Men den fungerar endast när jag ger den strömstötar och enligt värmedoktorn ska den ha konstant spänning. Men då slår den bara en väg sen står den still där. Så värmaren stänger av sig själv. Om jag däremot ger den stötar så går värmaren eftersom den då pumpar diesel. Varför går den inte när den har konstant spänning? Den får spänning från styrdonet också som den ska. Tips och idéer tas väldigt gärna emot!
  4. Var hittar man tryckgivare? Verkar vara få i sverige som säljer på nätet iaf. Sjövattenpumpen måste jag byta för den är trasig på riktigt. Så kanske blir nån biltema där. dom har ju en billigare pump också som är lik jabsco pumpen. http://www.biltema.se/sv/Bat/Pump/Vattenpump/Tryckvattenpump-2000037332/
  5. Hej! Jag har en Jabsco Par Max 1,9 som färskvattenpump i våran Orrskär 850. I höstas la den av och jag provade koppla förbi tryckgivaren och då hoppar pumpen igång. Då är frågan. Byta tryckgivare eller skaffa ny pump? Hur illa mår pumpen om man kopplar förbi tryckgivaren? Har ändå brytare för vattenpumparna. Tips på annan vattenpump mottages gärna! T ex biltemas http://www.biltema.se/sv/Bat/Pump/Vattenpump/Tryckvattenpump-2000020513/ Tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...