Gå till innehåll
torsdag 19 september 2024

Gammelmotorn

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Gammelmotorn

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

289 profilvisningar
  1. Hej! Har en Ryds MC 510 vars akterdörr lossnat. Se bild på båt med dörr. Den är lite vinklad, går på skenor med rullar och rullarna i plast, som sitter/satt på dörren har gått sönder av ålder och användning. Har ni tips om hur man lagar? Var får man tag på rätt rullar? Brukar man behöva helt ny dörr? Verkar onödigt förstås. Och Ryds har gått i konkurs såvitt jag vet. Mvh, Sofia
  2. Tack för tipset, men det är en för liten båt Vi har båten till transporter till och från sommarstuga på ö och behöver kunna lasta packning, soffa, gäster, byggmaterial.... Minst ca. 4,5 m båt för fem personer har vi kommit fram till att vi behöver, men bra lastkapacitet. Den vi har är 4,60.
  3. Jo, vi har börjat fundera på om det går att täta den. Det är en plastbåt från 50 (?)-talet och den verkar läcka lite här och där. Vi ser ingen stor läcka men den vattenfylls så man måste ösa minst varannan vecka. Har alltid läckt lite men förra året blev det av okänd anledning sämre. Ska prata med en kille vi känner som lagar plastbåtar om man kanske kan plasta om hela botten, eller nå't.
  4. Skrev ett annat inlägg där jag funderade på om man kunde hänga på vår motor på Terhi 440 och möjligen går det men den är egentligen för tung och jag vill hellre ha en båt som passar till motorn. Nu har jag insett att vi har kort rigg och hur jag än letar så hittar jag ingen modern motorbåt som passar till vår motor. Jag har alltså en 18hk, kort rigg Mercury som väger ca 42 kg och nya båtar som ska ha kort rigg är gjorda för mindre motorer. Kan någon peka på en båt som passar till motorn? Helst ny som jag kan köpa direkt men annars något äldre märke/modell som jag kan leta efter på begagnatmarknaden. Snart ger jag upp och köper båt+motor men det finns inget vettigt begagnat och nytt är väldigt dyrt, med tanke på att vi i dagsläget har både motor och båt som fungerar, förutom att båten läcker så vi måste ösa regelbundet.
  5. Tack för svar! Kan tillägga att användningsområdet är transport till och från sommarstuga på ö i Mälaren, så båten är alltid rejält lastad och vi prioriterar stabilitet framför fart. Måste t.ex. kunna köra säkert även i lite sjögång. Planande båt är alltså inte så viktigt, men det är bra förstås om den går att köra ibland av bara en person utan att resa sig för mkt. Och då vill man inte ha för mkt vikt där bak... Har tittat på Crescent men tror att vi har kort rigg (ska ut och mäta..) och Crescent Flexi (t.ex.) behöver lång rigg. Ryds är tyvärr lite onödigt dyr kan jag tycka, för vad man får.... Större Terhi är en möjlighet också, men kostar 15 000 mer.
  6. Har en gammal trotjänare, en 18 hk Mercury från -86 som är pålitlig och bra. Båten däremot läcker trots upprepade lagningar. Så nu vill vi ha en ny båt, en vanlig öppen båt, typ "roddbåt" och vi har hittat en Terhi 440 som är precis vad vi vill ha. (Hittar inga vettiga båtar utan motor begagnat....) MEN denna båt tar max 37 kg motor och vår Mercury väger 41-43 kg (har letat på modellspecifikationer på nätet, vet ej exakt vilken vi har). Vågar man hänga på den eller kan akterspegeln ta stryk? Troligen är motorn för stor för den nuvarande båten också men det har funkat bra i många år. Någon som annars kan tipsa om en öppen båtmodell, ca 4,5 m, som passar ovanstående motor? Motorstyrkan är inte så petigt - vi kör inte på max och motorn har knappast alla sina 18 hk kvar. Den puttrar på men är förstås inte i nyskick.
×
×
  • Skapa nytt...