Heri99
Medlemmar-
Innehålls Antal
20 -
Gick med
-
Besökte senast
Innehållstyp
Nyheter
Kustkort
Forum
Bloggar
Galleri
Butiken
Köp&Sälj
Allt postat av Heri99
-
Har bara provat sharkbite. Klockrent OM man penslar. Att bara spraya och spola av tycker jag inte fungerar.
-
Verkar onekligen krångligt att lossa bensinslangen. Själv köper jag en flaska Fuel Stabilizer. T.ex från Sta-Bil men det finns säkert andra märken. Just nu på Erlandsons brygga för 179 kr. http://www.erlandsonsbrygga.se/Hemsida/Hostkampanj!/STA-BIL_BENSIN_FUEL_STABILIZER?id=14742 Den blandar sig i tanken men ännu bättre om du också kör 10-20 min vid sista turen så att den även kommer in i motorn.
-
Hej, Har läst på detta forum betydelsen av att tömma den sk ångseparatorn. Kollar i instruktionsboken men hittar inte det begreppet. Misstänker dock att det är fuktavskiljaren som avses. Är det det stjärnskruven som sitter i änden av slangen som ska lossas? Se bifogad bild. På bilden ser man inte skruven. Den sitter längre in. Räcker det med att skruva upp några varv så rinner bensinen ut genom slangen eller måste man ta bort den helt? Instruktionsboken säger något om att ta bort en kåpa. Jag ser ingen sådan?
- 1 svar
-
- 1
-
Några reflektioner efter ett par veckors ägande. Vilka köregenskaper! Efter att i det närmaste läst allt om denna båt var förväntningarna högt ställda. Ändå var det bättre än så! Den toppar 42 knop med två vuxna och två barn (150 hk). Men toppfart är egentligen helt ointressant för oss. Den är så trygg i marchfart runt 25-27 knop. Så fort man kommer in i hamn längtar man ut igen. Dock har jag några negativa synpunkter. Gasvajern. Svårt att ge mjukt gaspådrag. För att hitta rätt läge får man först öka för att sedan dra av tills man hittar rätt. Jag har en 2007. Läste att 2008 kom teflonkablage. Förmodar att det var ett lyft. Lätt att byta? Eller finns det andra knep? Kapellgaraget är ett skämt. Helt omöjligt att få in något körkapell där. Har nu resulterat att det ligger i babord stuvfack. Visst, det tar några minuter extra att sätta upp och egentligen vill jag inte göra anspråk på andra stuvutrymmen. Tur att jag till vardags har hamnkapell. Sen är jag tveksam till tanklockets placering. Tycker den sitter väldigt oskyddad. Med åren finns risk att vatten tränger in. Ägde tidigare en Finnmaster 5700. Där är tanklocket gömt i akterboxen. Blir ju mycket mer skyddat.
-
Verkligen? Jag köpte först ett Delta på 6 kg. Fick inte ner det i ankarboxen. Bytte till en Brucekopia. Får se hur nöjd jag blir. Kanske en 4 kg går ner? http://www.hjertmans.se/articlegroup/delta-ankare
-
Tack för tipsen. Jag köpte extra kabel + ciggplug och kopplade ihop dem. Funkar klockrent.
-
Hej, Har nyligen köpt båt och till den följde det med en Garmin 525s. Nu vill man ju inte behöva stå i båten och lära sig allt. Mycket bekvämare att sitta hemma. Frågan är bara hur man löser strömförsörjningen? Från 220v till 12v löser jag genom att jag har en sån här http://www.mini-el.se/product_info.php?products_id=66 Men sen behöver jag en sladd från plottern i ena änden till 12v hane i andra änden. Anslutningen på plottern är 19-pin. Jag ställde frågan till http://www.ssbilbehor.se men dom säger att det inte finns sådana adapterkablar? Märkligt kan man tycka. Jag är nog inte den första att vilja lattja med plottern i vardagsrummet. Hur gör ni?
-
Nu är det bara några dagar kvar tills jag får hämta båten. Eftersom tidigare ägaren plockat med sig all förtöjningsutrustning så måste detta införskaffas. Lite nyfiken vad ni använder. 1, Ankare. Dragg eller Bruce? Jag håller till i Stockholms skärgård, mao mest dybotten. Då är väl Bruce överlägset? Samtidigt tar det stor plats. Vilken vikt? T.ex 7,5 kg dragg eller 5 kg Bruce. 2, Fender. Är inne på 150x600. Är det onödigt stort?
-
Båten är 6,21 m och väger 1500 kg inkl soppa och tillbehör. Använder endast båtklubbens ramp. Den ska stå på trailern under vintern. Annars sjö- resp torrsättning ett par kilometer. Plus någon extra gång under sommaren för tvätt och tankning. Bålstasläpet kan också vara ett alternativ. Gillar att den har självjusterande vaggor. Men den verkar ha få tvärgående balkar?
-
Verkar onekligen smidigt med ankarolina. Lätt att montera själv? Gillar egentligen inte tanken att borra i min nya båt. Några andra negativa aspekter?
-
Hej, Vilken trailer skulle ni välja? Båda är båtvagn på 1500 kg. Den ena är Tiki BUV 1500 http://www.lastexperten.se/vra-produkter/batvagn-05-35-ton/tiki-buv1500-batvagn-obromsad Den andra är BT släpet Finn. http://www.lastexperten.se/vra-produkter/batvagn-05-35-ton/bt-slapet-finn-batvagn-obromsad. Plus för Tiki är att den är längre och bredare och därmed troligtvis mer stabil. Å andra sidan är BT tippbar. Priset är ungefär detsamma. Vilken skulle ni välja?
-
Varken kyl eller stereo. Trimplan finns dock (apropå min fråga i tidigare tråd). Då vet jag att ett batteri är tillräckligt för stunden.
-
Har länge funderat på Yamarin 64. I dag slog jag till. Det blev en 2007 med F150 AETX, 169 tim. Mycket fin finish. Du har dubbelbatteri. Inte min. Är det nödvändigt tycker ni?
-
Fast när man ändå trailar så passar man på att tanka på landmack. Billigare och bättre. Jag skulle välja 1800.
-
En Blocketsökning just nu på Bella 620 dc ger 5 träffar med följande priser. 211.000 kr 209.000 kr 219.000 kr 210.000 kr 225.000 kr Jag tycker snarare det låter det som en enhetlig prisbild. 640 verkar ligga i spannet 260'-290'. Inga spridda priser där heller. Det blir det fel om du buntar ihop modellerna. Gör inte det. Håller dock med dig att vissa tar i ordentligt. Själv tittar jag på Yamarin 64 och ser exempel på 350.000 kr för 06:or. För mig är det 100' för högt. Men visst, jag är ny inom båtlivet och kanske sneglar för mycket hur bilar värderas.
-
Tack för bra svar. Jag får helt enkelt se vilken kategori jag tillhör. Det viktiga var dock att det går att fixa till i efterhand för en överkomlig peng.
-
Hej, Vi funderar på att sälja vår bowrider till förmån för en dc i 6-7 metersklassen. Har fullständigt snöat in mig på Yamarin 64/65. Då 65:an sannolikt faller bort pga ekonomi återstår en begagnad 64. Noterar att de flesta exemplar säljs utan trimplan (typ 3 av 4). Fråga 1: Hur viktigt tycker ni trimplan är på en Yamarin 64? Fråga 2: Om jag skulle köpa en utan, vad kostar det ungefär att eftermontera hos en firma? Jag kommer inte försöka installera själv.
-
Tack Jarb för ett uförligt svar. Nu vet jag att nivån i tanken inte är det primära, Tack också för tipset att ta det lite lugnt med gasen på vårkanten. Tyvärr är mina allmäna motorkunskaper begränsat till typ påfyllnad av olja och spolarvätska till bilen. Har aldrig öppnat en kåpa till en båtmotor och vet följdaktligen inte vad en ångseparator är. Däremot har jag beställt service och vinterkonservering hos en auktoriserad Yamaha firma. Känns som det bästa alternativet. Skulle dock vara kul att lära sig mer framöver. Läsa manual i all ära men jag skulle behöva stå bredvid en mek. Undrar om det finns praktiska kurser för Yamaha 4 takt?
-
Fast full tank utan stabiliseringsmedel medför väl likafullt att bränslet åldras och att olika tillsatser separeras från varandra? Det här med full eller tom tank trodde jag handlade om att förhindra kondens i själva tanken? Frågan är hur allvarligt det är?
-
Hej, Nybliven båtägare för i år så bered er på många nybörjarfrågor Har läst här på forumet nyttan av att hälla i sk Fuel Stabilizor. Har nu införskaffat en flaska inför helgens sista tur innan upptagning. Men hur skulle ni göra sen? Min tank är nu typ halvfull (tankrymd 120 l). Skulle ni tanka upp fullt eller låta resterande bensin ligga i över vintern? Har läst att det finns två skolor kring detta, antingen så tomt som möjligt eller fullt. För mig bär båda varianterna lite emot. Känns onödigt att köra upp 60 liter soppa men har heller ingen större lust att tanka upp fullt (bilen blev slangad för inte länge sedan). Vad tror ni, borde det inte funka att låta soppan ligga över vintern med Fuel Stabilizor i? Båten kommer stå utomhus på trailer. Motorn är en Yamaha F100 DETL, årsmodell 2006.