Gå till innehåll
lördag 21 september 2024

Durhamranger

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Durhamranger

  • Placering
    Landkrabba
  1. Jag lodar innan och sätter tinorna på stenbotten. Vågar inte släpa tinorna efter men det kanske jag måste?
  2. Hej! Jag har problem med att bara få krabba i tinorna. Är det vanligt eller gör jag något fel? Använder saltad makrill och det ligger en massa andra tinor på platsen... Är det bara att nöta på?
  3. Tack för svaren! Är det förresten saltet hos biltema som kallas för tösalt? Ytterligare en fråga. Som jag har förstått det så tar man en balja med lock, strör salt i botten, lägger rensad makrill eller sill i ett lager, saltar över, nytt lager osv. Sedan får det stå till man skall använda det. Är det ok att göra så eller har ni något annat förslag? Skall man lägga fisken i vatten innan använding eller lägger man den saltade fisken direkt i tinan?
  4. Hej, Jag är ny på forumet och väntar på mitt första hummerfiske! Jag har en fråga om agn. Har fiskat makrill och fryst men har förstått att det är lämpligast att salta in makrillen eftersom det annars blir för mycket krabba. Jag undrar var ni köper salt? Såg att det finns på granngårdens hemsida men då måste man beställa vilket kostar 159 kr i frakt. Känns lite onödigt när 25 kg salt kostar 90 kr. Finns det någon butik i göteborgsområdet som säljer bra och billigt salt?
×
×
  • Skapa nytt...