Gå till innehåll
tisdag 24 september 2024

Fredun1

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Fredun1

  • Placering
    Landkrabba
  1. Hej Jag har en Nimbus 26 med en pajad MD21. Inte hittat ngt begagnat av intresse och funderar nu på en ny motor och har kikat på Craftsman CM 4.80, 4 cyl utan turbo, 80 hk. Det blir ju ändå dyrt, så jag tänkte höra om någon har några erfarenheter?
  2. Tack för alla glada tillrop. Nu är jag ju ingen mekare, och en fördel med en ny motor är att slippa ett visst ångestmoment varje gång man ska ut. HAr bara haft båten i 4 år och redan haft ett haveri till sjöss. Och det känns sådär att lägga ner en massa pengar på en helrenovering o ändå känna att motorn inte är att lita på och att det bara går i 7 knop. Men det verkar gå på minst 150 papp och det är ju betydligt mer än vad båten är värd idag. Har tittat lite på TAMD31 men dels tycker jag den är onödigt stor och dels är den nästan lika dyr som t ex en ny Lombardini även om den senare är klenare. Fortsätter kolla runt, både nytt och beg/blocket. Fler kommentarer: Gärna!
  3. Hej! Jag står också inför motorbyte (ofrivilligt, min gamla diesel har rasat). Jag undrar vad firman du var så nöjd med heter och var de finns. Funderar på Lombardini eller annan motor på strax under 100 hk då jag har en Nimbus 26, halvplanande. Andra tips i motor-val? Penta låter ju som alla skriver väl dyrt. Bra tips/tänk?
  4. Fredun1

    Motorkris

    Hej! Har en Nimbus26 -78. Vid vårrustningen upptäckte jag massor av kylarvatten i motoroljan (MD21). Sannolikt frusit o rostat sönder motorblocket. Alltså behövs ny motor. Eller? Nu behöver jag tips. Skulle gärna öka marschfarten till sådär 10 kn. Lämplig maskin? Vad kostar det? Nytt eller beg? Tips på bra firmor i Sthlm- trakten. Känns tungt nu när båtens andrahansvärde har sjunkit som en sten... //Fredrik
×
×
  • Skapa nytt...