Gå till innehåll
fredag 27 december 2024

RitPer

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    28
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om RitPer

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

1 032 profilvisningar
  1. Nu börjar det ju trilla in lite förslag, kul! Terhi 440 är väl det mest realistiska känns det som just nu. Om nu de mer utpräglade roddbåtarna blir för ranka landar man kanske där. Jaktkanoten var lite (väldigt mycket) över min budget men säkert en trevlig båt. Nu blev jag ju sugen på en segelkombi för att ni pratar om det. Har haft en trissjolle som ju ska gå att ro men jag vill påstå att det är omöjligt. Lättare att vricka i min mening. Fabolan såg ju väldigt trevlig ut.
  2. Tack för det tipset! Den ser onekligen mer robust ut. Frågan är om det finns någon som tar hem till Sverige. Vad är det du inte gillar med stugroddbåtar?
  3. Tack för tipsen Per_62. Lite för avancerat för min del dock. Vill ju kunna ta med mig en till i båten. Därav faller även kajak bort. Har även tillgång till kajak också men är inte riktigt det jag är ute efter. Men bra tips som sagt! Hittade crescent 444. http://crescent-boats.se/bat.php?prod=39 Skulle den göra sig bättre på havet? Edit Ja du har kanske rätt bhemac. Om man vänder på frågan då. Vilken motorbåt är lättast att ro?
  4. Finns mycket tyckande inom rodd förstår jag. Inget är svart och vitt kanske. Jag har förstått att ni avråder från en ren roddbåt (insjöbåt) även om jag inte riktigt förstår varför. Havet kan ju vara väldigt lugnt. Men men. Om man nu tänker sig en roddbåt som klarar havet bättre. Finns det verkligen ingen modell att titta på? Ingen i nyproduktion heller?
  5. Många bra tankar och idéer. Tack för det. Kanske ska tillägga att båten visserligen kommer användas på västkusten men blir en vackertväderbåt och kommer inte gå på öppet hav utan kommer kryssa mellan kobbar. Jag vill ha möjlighet att mycket enkelt kunna komma ut på havet utan att behöva böka med stora båten. Då har man tappat lusten innan man lämnat bryggan. Dessutom otymplig och oskarmig. Skulle en Terhi Saiman exempelvis vara för rank för detta? Eller tar vinden den allt för lätt? Crescent 42 är ju mer robust men frågan är om man någonsin kommer känna sig lockad att ro i den.
  6. Tack för svar och är med på vad ni menar. Jag förstår att man inte kan få det bästa av två världar här. Men om man kompromissar lite och tänker sig en en båt som är hygglig att ro och ok med snurra. Prio på att kunna ro. Finns några specifika modeller att kolla efter? Något som faktiskt går att köpa? Om tittar på tex en Crescent 42, hur är dom?
  7. Har sökt lite i forumet men inte hittat någon bra tidigare tråd. Är på jakt efter en roddbåt med snurra. Står lite i valet och kvalet om det skall vara en "riktig" roddbåt eller en planande. Kommer nog mestadels köra med motorn men vill ha möjlighet att kunna ro på ett vettigt sätt. Kommer har den på västkusten vid finare väder. Kommer inte heller ha bråttom så extra fartresurser behövs ej. Vil kunna ha med 2-3 personer när motorn används. Ska gå att dra upp på vagn lätt också helst. Vill gärna ha tips på lättrodda modeller av både icke planande och planande. Finns det? Tänker främst begagnat då.
  8. Tyvärr gick garantitiden ut för ett par månader sen. Annars hade det nog varit bästa alternativet. Kanske får undersöka hur mycket jag egentligen får tillbaka från flygbolaget lite bättre.
  9. Tack för alla tankar och idéer! Det är en väska från Titan som är av något väldigt tunt glatt räfflat material. Inte som en klassisk samsonite. Jag har reklamerar till flygbolaget och fått det godkänt men tror inte jag får tillbaka så mycket. Där av att jag är intresserad av att fixa själv. Just nu är jag kanske mest inne på att sätta någon metallskiva bakom som någon var inne på och kanske nita ihop. Hade hoppats att det bara var att "kleta på något" men, ja, ja
  10. Hej! Har aldrig haft anledning att plasta och laga båten men nu har jag kanske fått anledning att lära mig plasta ändå. Så med risk för att det är lite utanför forumets ramar. Min resväska 60 liter i glatt räfflad hårdplast (?) sprack med en reva på cirka 5 cm och ett litet hål, stort som en enkrona vid ena hjulinfästningen. Fortfarande stabilt runt om så den går nog använda fortfarande men skulle vilja förstärka detta område ändå. Fick en idé om att man kanske kunde använda plastic padding eller liknande till detta? Vad tror ni erfarna båtägare? Tänkte att ni kan sånt här? Går det plasta mot detta materialet? Tänker att man får angripa det från insidan. Funderar på om man kan förstärka med popnit också kanske. Vad tror ni? Är jag fel ute?
  11. Ok, är detta med mastfoten något man kan laga eller köpa metallkoppen som reservdel? Antar att man kollar flytmassans skick genom att väga båten? Känns som att byta flytmassa är ett lite för stort projekt för mig. Tack för all info hittills!
  12. Har faktiskt som mål att öka i vikt så jag växer väl i båten om några år som du säger. :-) Vad bör jag kolla på vid köp utöver det mest självklara som segel och dyl.? Hur kontrollerar man lättast att båten är tät tex? Misstänker att många båtar har legat orörda vid sommarstugan i ett antal år. Vågar man köpa sådana exemplar?
  13. Tack för svar! Verkar ju som att det skulle funka med en standardrigg då. Om man nu skulle få för sig att byta till radial i efterhand vad behöver bytas i sådana fall? Segel och mast?
  14. RitPer

    Köpa Laserjolle

    Hej! Har i dagsläget en Trissjolle som jag och sambon seglat en del i. Sambon är dock inte ilka intresserad som jag och därför funderar jag nu på att köpa något mindre och mer lätthanterligt som jag kan segla själv. Trissen är ju inte jättespännande att segla, framförallt inte själv. Har sonderat marknaden en del och kommit fram till att det är en Laser jag vill ha. Frågan jag ställer mig är om jag borde ha en standard-rigg eller en Radial? Borde finnas massor om detta men hittar inte så mycket. Går man efter rekommenderade viktangivelser så bör jag ha en Radial då jag inte väger mer än 65 kg (30 år). Begagnatmarknaden verkar dock mest bestå av Standardriggar och undrar därför lite hur svårhanterad den blir för mig? Samt hur bökigt är det att ta med en gast då och då i Lasern? Det blir trångt förstår jag, men är det görbart? Någon som har erfarenhet av detta? /Tobias
  15. Modellen med hinkar är modelltypen som kom efter den jag har. Min har istället en lucka 30 x 30 i trä som sitter fast med en gummicord på baksidan. Jag tänker att det borde läcka rätt så friskt in här. Men jag kanske har fel. Funderar på att i alla fall sätta en tätningslist runt om så kanske det funkar.
×
×
  • Skapa nytt...