Gå till innehåll
fredag 20 september 2024

svenne_haraldsson

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om svenne_haraldsson

  • Placering
    Kadett
  1. Så var allt klart - hämtar båten i morgon - bytt vväxelvajer o klart för båtsemetser, tack för hjälp o tips!
  2. Aquador 25 wa bör rymmas med god marginal i er budgeet - stor stickkoj men kanske inte väldigt mkt bobåt - men nöjer man sig med kappel bara över midskepps är den rätt enkel... Forsätter prisraset på båtar kan du kanske komma över en Grandezza 31 DC av tidig modell - fantastisk båt!
  3. Japp, Rollen - du hade alltså rätt! Senast ändrad av svenne_haraldsson | 25 juli 2012 | 23:45
  4. Hej, Kollade Akutorn enl tipsen genom att koppla loss vajern.... och akutatorn verkadec fungera problemfritt.. men vajern var nära på stum. Fick åka till varv ändå och de lyfte båten (den är för stor för att jag skall kunna traila upp den med Volvon...). De kunde direkt se att vajerhöljet mellan skölden och drevet var knäckt, vinklade ca 25 graderi vecket. Tydligen uppenbar konsekvens av felaktig montering efter vårens drevservice... skall vara fixat till i morgon och semestern räddad! Har också kontaktat dfet varvet som monterade på drevet efter servicen och de var på det klara med sitt ansvar, så det kanske slutar med att jag lärt mig mer om båten (och hur Göteborgs hamninlopp ser ut - i 3,5-4 knop hinner man se mkt) utan att det kostar mig pengar. Ett tips dock - i limp home mode - dvs bara drift framåt på tomgång så kunde jag dra reglaget bakåt (mot normal back) och därmed höja varvtalet. Jag nöjde mig dock att gå upp ett par hundra varv till ca 6 knop, kändes jättefort plötsligt! :-) Senast ändrad av svenne_haraldsson | 25 juli 2012 | 23:44
  5. Hej, Tack för alla tips! Det låter ju rätt troligt att det är något med vajern, för det vore ju en väldig slump att aktuatorn skulle haverera precis i samband med en drevservice.... Jag har bara ca 200 timmars gångtid på motorn. Men ska se om det hjälper att lossa den och jobba med den lite. Besök på varv kommer ju ta lite tid - 4 knop.... - och är ju inte alltid billigt.. Såg att de tidigare Akutatorna från VP har utgått och att man har kommit med en ny (förmodat förbättrad) Acutator ... men den ligger ändå på nära 8 000 kr.. :-( Ska lossa vajern från akutatorn först, men hur hittar jag neutral då för att kolla om det är vajern som kärvar eller akutatorn som är kass..... just nu är det ju drift på hela tiden!!? Men dyker ner i motorrummet och kollar - på Grandezza 31 är det rätt rymligt men akutatorn sitter lite gömd bakom batteriracket så det är lite pilligt!
  6. Inga förslag? Fick tag på varvet - han gissade på havererad Akutator (=där de elektriska signalerna omvandlas till rörelser i reglagevajern). Ca 8000 kr plus jobb.... Jippi... ingen här som har en duglig gissning??
  7. ...kan tillägga att en aukt firma gjorde drevservice och bytte bälg i sommras, båten har legat stilla 4-5 veckor men bara gått 5-7 Nm sedan service!! Är det kanske EVC som spökar??
  8. ...skulle sagt att varningstexten löd (som ni säkert gissat av rubriken) kontrollera växelställdon ......
  9. Kör en 10 m Dc med VP D6 330 evc med 290 DPH drev, allt från 2008, fungerat klnderfritt till igår.. På väg ut ur hamnen lade jag i låg fart i backen...varningston och motorn dog. Pga starkt solljus såg jag inte vilket varningsmeddelande som stod i displayen - var mer fokuserad på att inte driva på en annan båt och kunde utan vidare starta motorn... Körde konfunderad 3-4 distansm till en sjömack och tänkte jag skulle kolla backslaget innan jag gav mig in i sjömackens trånga hamn... samma sak igen... och nu gick motorn inte att sätta varken i neutrallage eller backa, trots att reglaget kunde föras hur som...elektronik.. Fick köra i tomgång, 700 v/m och 4 knop och göra en skapligt nervös tilläggning i naturhamn i 9 m/s utan vare sig neutral, back eller riktig kraft framåt. Har kollat hela förmiddagn på kontakter, mm men hittar inget fel. Instruktionsbokens text ger ju inte mkt hjälp - sök hjälp hos aukt verkstad... inte så lätt en söndag mitt i juli! Har läst mig till hur nödväxling går till manuellt men det hjälper ju inte, jag kan ju alltid halta hem i 4 knop...men sen??? Är det någon som varit med om ngt liknande? Vad göra? En kompis föreslog att det kanske bara var konan som fastnat och att det kunde ev lösas genom att man manuellt snurrade propellrarna åt fel håll - kan det stämma? Tacksam för hjälp! Svenne
×
×
  • Skapa nytt...