Gå till innehåll
lördag 26 oktober 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2024-10-11 i Forum Inlägg

  1. 2 poäng
    En slow-video på hur ankaret beter sig. Håll ut eller öka hastigheten. Riktigt bra filnat med e kamera som hänger med ner och får rikfningen korrekt genom att linan sträcjs uppåt mha. en stor PET-flaska.
  2. 1 poäng
    Det kan absolut vara ett alternativ att segla/köra dydnet runt. Då är båten hemma på två dygn. Det vehövs inte så mycket seglingsvana för att kkara av att segla rakt fram i några timmar, men jag rekommenderar att ha en autopikot så att man sliper hålla i ratt/rorkult ständigt. Jag och min fru seglade (och motorsegkade) nonstop 400 M från Stockholm till Haparanda, funkade hur bra som helst på två. Om man ser till att alla ombord får ett fyratimmars sovpas varje natt brukar det funka att gå skift oavsett om det är på jobbet, i det militära eller på fritiden.
  3. 1 poäng
    Jag tog hem en motorseglare från Trelleborg - Blekinge, 100 nm.Jag valde ett vindstilla dygn och sen gick jag och två till non stop, (dock för motor) tog ca 20 timmar. Det var i mars och de som hjälpte mig hade varken segelvana och va lite till åren så tyckte detta blev det bästa alternativet. Om du vill göra stopp så hade jag besökt Hanö och tagit en liten omväg till Kristiansö.
  4. 1 poäng
    Jag tror inte heller på kondensmyten. Den här testen tycker jag är bevis nog för att det är en myt. https://marinehowto.com/does-an-empty-marine-fuel-tank-condensate/ Testet pågick i åtta år utan minsta spår av vatten i tanken (hade nog kunnat fortsätta lång tid om inte Rod S fått hälsoproblem efter en stroke). En annan vanlig orsak till vatten i tanken är avsaknad av/dålig packning i locket till påfyllningen av bränsle. Även dålig installation av avluftning med avsaknad av "svanhals" på slangen kan göra att det kommer in vatten i tanken.
  5. 1 poäng
    Vänta, och ursäkta trådkap, men WHAT THE ACTUAL F*CK?!! Är det alltså därför min värmarjävel inte startar med felkoden ”no flame” trots att jag känner att skorstenen blir varm, det går fram bränsle och glödspiralen funkar - och jag har meckat TIMMAR under hela säsongen med den för att jag försökte vara miljövänlig?!! 🤯
  6. 1 poäng
    Tja, har man inte ett projekt kan man ju skaffa sig ett sådant, helt klart. Jag fattar vad du är ute efter, en blank list, men det här verkar ett helt vansinnigt projekt. Personligen hade jag lagat skadan med lite svart Sikaflex och sedan gnidit hela listen med glycerin så den blir blank och fin. Visst, du får göra det då och då, men det kladdar inte, tar några minuter och listen mår bra av det. En livstidsförbrukning kostar 65 kr på apoteket, https://www.apotekhjartat.se/produkt/glycerol-ab-unimedic-300-ml/?ab_version=A&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=DD | S | PMax | Mid - Rest&gclid=EAIaIQobChMIrsOxhdD-iAMVnFKRBR1VBgUIEAQYBSABEgIf2vD_BwE
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...