Gå till innehåll
lördag 26 oktober 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2024-10-05 på alla områden

  1. 1 poäng
    Det mäts med en refraktometer. Om man jämför skalorna för propylenglykol respektive etylenglykol så skiljer det ungefär 0-3 graders vid olika nivåer på frysskyddet.
  2. 1 poäng
    Ja det påstås det men jag har inte råkat ut för det, jag känner ingen som tråkat ut för det och jag gar inte ens sett några förstahands vittnesmål om det på nätet. Jag tror det är en myt eller möjligen sprungen ur en historia om någon som hällt så kallat kylartätmedel i motorn. Det klumpar sig verkligen och ska aldrig någonsin användas.
  3. 1 poäng
    Även om batteriet är fulladdat och bra är det inte säkert att strömmen kommer fram till startmotorn. Glappkontakt och/eller oxiderade kontaktpunkter är inte ovanligt. Mät vad du har för spänning vid startmotorn vid startförsök.
  4. 1 poäng
    Om ni nödvändigtvis ska torka med något så är terpentin bra och är en "trä" produkt och härstammar inte från petroleumprodukter.Jag brukar aldrig torka, var skulle fettet komma ifrån efter slipning av förra lacklagret? Rejäl tvätt och rengöring med såpa innan första nedmattningen på våren därefter dammsugare och klibbduk sen nytt lacklager. Tio lager lack första året sen ett nytt lager dom följande åren för att bibehålla skyddet. Har funkat på mina träbåtar sen 1975 och gör det fortfarande varje vår.
  5. 1 poäng
    choken är kanske bara aktiverad så länge man trycker in startnyckeln . det är nog känt, men utifallatt B
  6. 1 poäng
    Jo så är det, men vad värre är om tändförställningen med dess fjädrar, pga olika orsaker, inte funkar som den ska så hjälper inte det med brytarlöst. Det problemet slipper man ju med ny elektronisk fördelare. Men som sagt är ju en prisfråga mellan Ignitor eller Ignition 123. Jag har kört med Ignitor + spole under många år, visserligen V6, men funkar klockrent. Har inte petat på innehållet i fördelaren under alla dessa år. Nu börjar motorn få andra problem, men tändningen är fortfarande helt ok.
  7. 1 poäng
    Jag gissar att du provat att Googla? Jag hittar tex. detta. Kan den vara till hjälp? https://www.manualslib.com/manual/837067/Suzuki-Df-90.html?page=234
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...