Gå till innehåll
fredag 18 oktober 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2024-09-08 på alla områden

  1. 1 poäng
    Jag har en mindre motorbåt och om det fastnar sjögräs i drevet så kan man inte ens plana.
  2. 1 poäng
    Carmo electronics är det enda företaget jag hittat som kan reparera dessa icke öppningsbara ECU:er. https://www.carmo.nl Mailade säkert 5-7 olika firmor i USA och europa, där alla sa att det inte går p g a att den är helt kapslad. Carmo Electronics lagade min (se bild i tidigare post). Jag håller på mycket med elektronik men hade inte kunnat fixa detta själv då jag inte visste var på ECU:n jag skulle såga hål… Hade jag vetat var hade jag försökt laga själv. Kostade c:a 3000kr och tog mindre än en vecka tur och retur. Köper man en ny ECU, som iofs är plug and play (till skillnad mot en bil), så är det 15-20 tusen samt att man då också förlorar motorinställningar, gångtimmar etc Glöm inte sätta en 3A säkring sen i IAC kretsen. Enligt Carmo Electronics så har jag för mig de sa att ECU klarar en ström på 10A på IAC utgången. Men IAC drar bara någon enstaka ampere varför jag satte en säkring på 3A
  3. 1 poäng
    Ja, det är ju ganska enkelt att förstå varför. Ingen sätter ju en tilluftsfläkt på toautrymmet. Jag tycker du ska ta till dig det Raol skriver om att satsa på chassifläktar till datorlådor. Raol är en "motvalsmänniska" vilket kam ligga honom och hans synpunkter till last, men han är också tekniskt kunnig.
  4. 1 poäng
    Problemet med regelefterlevnad beror nog mer på att regeln upplevs som omotiverad, än att den inte är känd. Regeln verkar mest vara där för att man ogillar fritidsbåtar snarare än att det finns ett faktiskt problem. Då är det inte så konstigt om folk struntar i den.
  5. 1 poäng
    Står den skylten på land väl synlig? Annars verkar det vara långt ifrån alla som läser sjökort eller kan tolka det rätt. Det verkar gälla allt från de där röda och gröna pinnarna som ska följas slaviskt fast man har ett djupgående på max en meter eller de märkliga rödvita skyltarna med siffror i, är det vattendjupet i den trånga passagen som anges tro?
  6. 1 poäng
    Ligger på Risön strax innan för Åstol o Dyrön. Kom igår. Maaaagiskt
  7. 1 poäng
    Och massa luft!
  8. 1 poäng
    Recept såpbubblor 9 delar vatten 2 delar YES 1 del glycerol
  9. 1 poäng
    Den här brukar ju hänvisas till när det gäller olika bra att ha tillbehör.
  10. 1 poäng
    Har flera motorer 😂
  11. 1 poäng
    Glycerol säljs på närmaste apotek, 60 kr för 3 dl. Räcker under motorns livslängd.
  12. 1 poäng
    Jag vet! därför jag köpte 1 liter då räcker den till jag ska gå i pension. går även att smörja diverse o-ringar och gummi packningar/bussningar m.m.
  13. 1 poäng
    Det gör det, alla gummidetaljer mår bra av glycerin. Ex. vis gummilister runt fönster och dörrar både i båten och bilen.
  14. 1 poäng
    hmmm kanske finns fler användningsområden🤔.
  15. 1 poäng
    Om du byter impeller normalt ofta och köper 1 liter glycerin kommer någon att kunna ärva rätt mycket glycerin efter dig.
  16. 1 poäng
    Vegetabilisk behöver den inte vara. Den kanske oftast är det, men den går fint att tillverka av animaliskt fett. Glycerol får man när man bryter loss fettsyrorna från en triglyceridmolekyl, grundbeståndsdelen i alla fetter i levande varelser.
  17. 1 poäng
    Typ ja, jag beställde från Amazon sist för att komma upp till fri frakt när jag beställde lite andra små prylar.
  18. 1 poäng
    Är det fler än jag som får associationer till Hassansketchen "Klarinettfett" https://sverigesradio.se/artikel/4870106
  19. 1 poäng
    Typ här, https://opella.se/product.html/glycerin
  20. 1 poäng
    Glycerin och glycerol är samma sak med olika namn och är eller ska iaf vara en vegetabilisk produkt. Så du kan välja o vraka, googla lite så kan du hitta 1 liter för 100-150 kr.
  21. 1 poäng
    Hej! Jag börjar med att be om Ursäkt så det är gjort. Den närmaste tiden följer jag en uppmaning i Cornucopia att vara lite obekväm, obekväm på så vis att jag ska lyfta upp kriget och folkmordet i Ukraina lite mera i dagens ljus. Uppmaningen kan läsas här (hoppas jag). Iden verkar vara rätt enkel, prata om kriget och folkmordet i Ukraina överallt även om det är obekvämt. Eftersom jag inte har någon egen vilja så följer jag givetvis denna uppmaning till punkt och pricka. Det jag önskar här och nu är att de av er som inte bryr sig så mycket om kriget försöker ändra på det. Ukraina behöver hjälp och stöd. Här finns några organisationer som är helt okej att skänka pengar till och Cornucopia är en utmärkt nyhetsförmedlare. Enklast är att ge ett bidrag direkt till den ukrainska staten, UNITED24 - The initiative of the President of Ukraine (https://u24.gov.ua/)
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...