Jag har nu två båtar, en har spis med ugn i sittbrunnen, den andra har spisen och köket/byssan i ruffen.
Varje söndag har vi English brakfast med mycket stekt bacon, det händer alltsom oftast att vi steker makrill också...
Behöver jag skriva någonting mer?
Det är oslagbart att ha köket i sittbrunnen, det är inte roligt att äta vare sig bacon eller makrill i stekos, man förlorar lätt aptiten då.
Jag funderar på en kolfilerfläkt till den båten med köket i ruffen, men tveksam om den hjälper speciellt mycket.
Brandvarnaren brukar också larma trots att den sitter i förruffen...
Men klart matvanorna har ju betydelse också. Skall man bara koka kaffe eller te, och breda mackor, eller käka sallader, eller kanske gå på krogen...
Men i nya båten är stategin att öpnna förluckan och skjutdörren i lä för att få litet genomluftning, men jag såg på multidisplayen och motorinstrumenten att det var en fet hinna på dessa, liksom på insidan av vindrutorna på en söndag förmiddag... det är äckligt!
Angående grillar, så har jag sett att man kan placera sådana på aktersäck... Gärna på motorbåtar med bensinare under durken... Vad var det Darvin sade...? Något om att det bara är de starkaste och smartaste individerna som överlever.
Jag har provat gasolgrill, men återgick tilt traditionell kolgrill, som bärs i land och placeras i lä, och gärna i skydd för diverse bevingade oinbjudna gäster, havstrutarna.