Gå till innehåll
söndag 19 januari 2025

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-09-30 i Forum Inlägg

  1. 2 poäng
    Skiftnyckeln kallas ju muttersvarv av någon anledning... 🙂
  2. 1 poäng
    Traditionellt så menar man de vindbyar som finns i en orkan. I litteraturen kan man läsa "han kämpade på i stormbyarna" dvs de byar som uppstår under en storm. Man menar troligen inte att det blåste halv storm men byarna höll stormstyrka.
  3. 1 poäng
    Fast nyckel + rör på som förlängare brukar räcka bra...
  4. 1 poäng
    Skiftnyckel är rena döden för sittande muttrar och pluggar. Försök få tag i en fastnyckel/hylsa som passar.
  5. 1 poäng
    En gummihammare på fasta nyckeln plus ev. lite värme med en gasolbrännare eller en liten brulebrännare får loss pluggen utan att riskera att något går sönder.
  6. 1 poäng
    Finns såna att köpa på wish för no money. Men då slipper du den tjocka klumpen typ 4mm diameter med lyse å olika speglar.. funkar i androidmobil, dator, padda.
  7. 1 poäng
    jaja, whatever...känns som att du mest vill tjafsa. Jag har lättat mitt hjärta och är nöjd med det, att du sen inte förstår innebörden i min kritik mot begreppsbilden är inte mitt problem.
  8. 1 poäng
    Du ska naturligtvis inte tömma motorn efter du kört in glykolen. Om du inte tömmer först så kommer inte glykolen att flöda in i motorn utan du får rent vatten som fryser kvar i maskinen. Pluggarna sitter på sidan av motorblocket under avgaslimporna ( en på varje sida = totalt 2 st)
  9. 1 poäng
    Kan en sån här funka? En kamera med inbyggd belysning på kabel. Diameter knappt 10 mm. När du lokaliserat det borttappade röret använder du en specialtång som Hybro tipsade om.
  10. 1 poäng
    Om det varit min motor hade jag låtit den vara där och levt lyckligt i alla mina dagar. Är ju bara vevaxeln som viftar runt där nere och det är gott om plats nedåt i tråget. Risken att så mycket av den sega plasten på något konstigt sätt skulle malas ned till något som täpper till silen i någon större omfattning är inte stor. Men visst, rent teoretiskt är det en risk och man kan naturligtvis inte råda någon att låta den vara kvar.
  11. 1 poäng
    Ca 1 dm bakom oljestickans rör finns det ett rör som är avsett att användas för att suga upp olja ur oljetråget, jag tror det syns litegrann av den på bilden, bakom nästa insugsrör ( närmare turbon ). Du ska använda det röret när du ska suga ur oljan, så det kan du fixa. Obs. När du ska suga upp oljan ska slangen till oljesugen bara sättas över detta rör, du ska inte trycka ner någon annan smal slang i röret. Det här röret går ner till botten av oljetråget. Du kanske kan ha oljestickan i det röret också. Om plastslangen sitter kvar i oljesticksröret borde det peka ner i botten på oljetråget och inte komma åt något annat, om hela stumpen ligger i tråget får man väl forska lite mer i hur det kan se ut.
  12. 1 poäng
    Svarar eftersom det efterfrågades svar från kvinnor 🙂 Jag har alltid undrat hur man träffar en man med seglingsintresse eftersom alla jag varit ihop med har varit extrema landkrabbor och jag har fått tjata för att ens få komma ut på vattnet. Själv är jag uppväxt med segelbåt. Min nuvarande sambo hade aldrig varit på sjön. Men han tycker om att komma ut till sjön och bada så när vi flyttade till hus nära vatten så började jag tjata om båt. Han sa att han kunde tänka sig en daycruiser (motorintresserad bilkille, allt ska gå fort) men sen ville han att det skulle gå att sova över i den också. Vi kikade runt men fastnade inte för någon. Det var då jag hittade en Birdie 24 tillsalu där vi bor. Jag åkte och tittade och beslutade att köpa den själv eftersom det var en billig båt, sa till sambon att han fick bli delägare om han ville och att vi iallafall har en båt att komma ut på sjön med 😉 nu har han lärt sig segla och upptäckt tjusningen med det 😉 så nu sitter han och tittar på stora fina segelbåtar på Blocket. Det känns lovande! Jag hoppas på att få långsegla nån gång, vi får väl se men jag är glad över min lilla segelbåt sålänge 🙂
  13. 0 poäng
    I min båt är allt, enligt uppgift, lackat med golvlack. Vet inte om det är fel sort men kommer det en vattendroppe på bordet så är bordet grått under lacken. Torkar man upp vattnet så är ytan sträv och ömtålig tills den torkat. Funkar inte så bra till listerna runt diskhon etc så i vinter ska jag slipa bort lös och skadad lack och ersätta med fernissa. Till en durk jag la in och lackade på förra båten använde jag två-komp lack med halkanix i översta lagret. Blev väl 8-10 lager totalt med det första förtunnat. Lackade ett bord till nuvarande båt med vanlig fernissa. Även det med 8-10 lager och det första förtunnat. Alla lager utom det sista var med blank fernissa och det sista med halvmatt. Sedan dess har jag lagt på ett nytt lager halvmatt vart tredje år ungefär med en lätt slipning innan. Bordet blev kanon! Viktigt som påpekats ovan att läsa bruxen. En bra pensel är tydligen också bra. Där har jag dock ingen erfarenhet. Har lyckats få till det OK med billiga penslar. Ett dammfritt rum är dock bra.
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+01:00
×
×
  • Skapa nytt...