Gå till innehåll
torsdag 16 januari 2025

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-08-02 i Forum Inlägg

  1. 2 poäng
    Min fråga är nog den motsatta. Finns det faktiskt inte några gränsvärden för hur många decibel en båt får ha?. Kan inte myndigheten stoppa dylik idioti, stoppa båten och ha dem att ro hem?
  2. 1 poäng
    Blir det inte lite högt? Dra fast med lister funkar ju bra och skruvarna kan försänkas och pluggas. Är det mahogny så ska det vara lister av ek sa en gammal båtbyggare. Annars håller det inte.
  3. 1 poäng
    Det finns reparationssatser till gummibåtar att köpa hos båttillbehörshandlarna. Limma ihop skadan, klipp sedan till ett par rejäla lappar ur lagningssatsen och limma på ut- och insidan. Att bara limma ihop skarven kommer inte att hålla när du blåser upp lite tryck i kajaken igen. (Ett gratisalternativ är att få tag på en kasserad gummibåt och klippa till lagningslapparna ur den. Sen återstår bara att köpa ett start kontaktlim som håller att limma mot plastväven.)
  4. 1 poäng
    Jag ber att få återkomma! Tills dess kan du ju kolla dessa videos. Jag åkte med en kille som hade så jag blev lite sugen. Han hade även Structurescan men nu ska vi hålla oss lite lugna. ↵ Use original player Avoid running aground with Simrad ForwardScan® By Simrad Yachting YouTube 720p 360p ← Replay X i ↵ Use original player How to Navigate a Narrow Channel with Simrad ForwardScan™ By Simrad Yachting YouTube 720p 360p ← Replay X i
  5. 1 poäng
    Återkommer till bränsle frågan orkar motorn inte varva ur med de tidigare propparna och man byter till mindre så kan det vara ett tecken på för lite bränsle. Att mäta är att veta, kollar du laddtrycket ser du direkt om den får för lite bränsle. Alternativt turbo slut men troligtvis inte slut på två motorer samtidigt.
  6. 1 poäng
    Instämmer helt och fullt. Att "skylla på" politikerna är ytterligare en ursäkt för folk att slippa ta sitt ansvar för miljön. Den globala uppvärmningen och dess effekter har nog varit i folks medvetande i åtminstone 20 år vid det här laget och vad har då hänt? Förutom en del saker i marginalen, ingenting. Tvärtom ökar våra utsläpp i allt snabbare takt. Som ett exempel har biltillverkarna fått fram avsevärt bränsleeffektivare motorer de senaste åren men vad hjälper det när konsumenterna (folket) "kompenserar" för det genom att i stället köpa motorstarkare och större suvar och pickuper istället. Pensionärerna som fick sina hus "betalda" av inflation och räntebidrag på 60-, 70- och 80-talen och i många fall sett en mångdubbling av sina bostäders relativa värde de senaste 20 åren, tar lån på sina nu obelånade/lågbelånade fastigheter för att köpa stora husbilar (och båtar också för den delen) och kör land och rike kring stora delar av året. Här ser vi tydligt människans egoism. Naturligtvis vet folk att en stor suv eller pickup släpper ut mer, men man kan alltid hitta en motivering till varför just "jag" behöver den stora bilen med den stora motorn. Och visst vet husbilsägarna om att de bidrar till den globala uppvärmningen genom att köpa och åka omkring i dessa husbilar men varför skall "jag" inte få ha lite kul på min ålders höst. Men de sopsorterar minsann och så har de satt solceller på taket så visst värnar de om miljön. Det hjälper inte klimatet att utsläppen per mil minskar när det istället körs och reses desto mer och de totala utsläppen fortsätter öka. Även konsumtionen av varor ökar vilket bidrar till både utsläpp i atmosfären och sopbergets storlek. Jag tror tyvärr att vi går en mörk framtid tillmötes. Varje civilisation genom historien har gått under och de har alla hittat sina egna vägar till undergången. Jag tror tyvärr inte att vår är ett undantag. Man brukar säga att genom att studera historien kan man förutse framtiden och om det stämmer är det ingen tvekan om vart vi är på väg. Jag har en dotter på 8 år och hon kan mycket väl tillhöra den första generationen i modern tid som får det sämre än föräldragenerationen, både materiellt (vilket kanske är bra i och för sig) men tyvärr även på många andra sätt.
  7. 1 poäng
    Troligen sant. Men att säga så i semestertider kommer nog inte ge så många röster. Även om vi idag skulle kunna stoppa den globala uppvärmingen så kommer det ta lång tid att återgå till en mer normal nivå. Under lång tid har man vetat att vårt klimat skulle ändras med mer torka mm. Men det har man inte gjort något åt. Politikerna har i vanlig ordning bara pratat. Det finns tex grödor som klara torka bättre. Med tanke på de redan enorma bidragsmängder man ger till bönderna så skulle man kanske ge lite mer bidrag för att öka odlandet av tåligare grödor. Sen har vi skogbränderna. Aud Sjökvist som på på regeringens uppdrag utredde barnde i Västmanland 2014 menar att man inte gjort något för att förebygga en ny storbrand. Men visst, regeringen har gjort mycket annat.
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+01:00
×
×
  • Skapa nytt...