Gå till innehåll
onsdag 11 december 2024
Gäst laxoring

båtmat och lite båtprat och allt annat

Rekommendera Poster

HAHAHAHA Bläckfisken ser inget vidare ut må jag säga. Egenfångad utanför båten?
Suddigummi Nä Lasse du åt väl inte Bleckspruttringer till frukost?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kan säga att jag skickat ut till er medlemmar som lämnat mig sin mailadress recepten. Hoppas det funkade.

Ha det

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander

Jag har inte fått något mejl3.gif\ Mvh Xander.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst laxoring

Hej rivallen jag har fått ditt mail tackar och bugar 21.gif\

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Wille

Jag har fått.

 

/Wille 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Xander!!!

Har du inte fått?????

Lustigt Har inte fått något felmeddelande. Ska försöka igen.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej igen på er alla medlemmar!

 

Det var längesedan någon skrev i forumet. Vi träffas ju mest på chatten nu för tiden men jag kan ta tillfället i akt och hälsa alla nya medlemmar välkomna och hopas ni kan dela med er med era recept.

 

Lägg in dem under våran tråd Båtmat/Recept.

 

Alla ni som inte är medlemmar men älskar mat på sjön och hemma tveka inte gå in och ansök om medlemskap.

 

http://www.maringuiden.se/klubbar/;id=127

 

Mvh Albin

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander

Nja vad säjer ni skall vi snart börja med hösten recept eller? Mvh Xander.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja lite Höst/Vintermat skulle vara kul... Dags att leta i gömmorna...

 

//Annica

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst laxoring

tycker jag låter bra . du som kan mat 21.gif\

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja nu tycker jag ni ska börja göra lite nytta igen mina vänner.

 

Ni kan ju inte bara hänga på chatten8.gif\

 

Så sätt igång och dela med er med fler goda recept annars utesluter jag er2.gif\

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander

Tack Floyd! Mvh Xander.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst laxoring

den här till dig Xander 8.gif\

hör av mig via telefon

post-7676-1394234515,0288_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander
Ok Laxoring! Och tack. mvh Xander.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander

Här kommer en höst gryta.

 

Gryta

1 styck fläskfile och 4 styck kycklingfile skär ner allt och stek i pannan.

 

Smält 2 msk smör i en kastrull, blanda i 2 msk mjöl, en dl vitt vin, 2 dl creme fraishe, 3-4 dl grädde, 1-2 oxbuljongtäningar/hönsbuljongtärningar, (kalvbuljongstäning bara 1, då den lätt kan bli för salt annars)

lägg sedan i lite som man vill tex. pressad vitlök, gorgonzola, båtformade gullöks delar, kantareller är ett måste (tycker jag) salt och peppar efter behov.

Lägg sedan i köttet i grytan och låt puttra på svag värme.

Stek ett paket bacon tärningar och lägg i strax innan servering.

Och kokt potatis är ju aldrig fel. Mvh Xander.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst laxoring

hej xander nu är du igång ser jag med goa matrecept. men skulle inte texten vara blå tycker den ser lila ut 2.gif\

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander

Nu då. Det är ju så många färger nu. Mvh Xander.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst laxoring

Hej var är du xander och alla andra kockar och skitpratare.

 

PS: hoppas romen smakade bra Xander .

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jodå laxen jag är här i pereferin och tittar.

Det är mycket som dött här tycker jag. Inte samma gamla tjöt längre.

 

Hur går det me båten? Färdig?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst laxoring

hej rivallen båten är nästan färdig lägger in lite nya bilder sen tagit bort dom andra så länge

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst laxoring

haha klart jag fixar din oxå bara du betalar bra det vill säga goa öl och god mat 21.gif\ nu har jag fixat nya bilder. håller på och lackar nya bordet och dynorna är hos tapetsören ska sy nya gardiner oxå det syr jag själv alså jag mannen i huset (båten) 2.gif\

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Fasen den börjar se ut som en båt nu ju.

Bra jobbat. Har du målat insidan eller tapetserat?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander

Jag har inte hunnit prova romen än men det kommer, den ser jätte fin ut. Mvh Xander.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst laxoring

Hej xander du lever ialla fall trodde du blivit magsjuk av all löjrom 2.gif\

rivallen jag har inrett ruffen med galonmatrieal som är för inredning i båt

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

VICHYSSOISE - PURJO- OCH POTATISSOPPA

Den här franska soppan är ett njutbart sätt att spara pengar. Potatis och lök är ju bland det billigaste du kan hitta i affären. Nackdelen är att soppan inte lämpar sig för storkok. Jag tycker i alla fall att den blir rätt trist om den varit fryst. Men förvarad i kylen och uppvärmd dagen därpå är den helt okej.

INKÖPSLISTA

(4 personer)

Drygt 0,5 kg potatis

1 stor eller 2 små purjolökar

3 grönsaksbuljongtärningar

2 dl crème fraiche (kan ersättas med lika mycket mjölk)

1/2 knippa gräslök

1,5 l vatten

salt

vitpeppar

SÅ HÄR GÖR DU:

1. Koka upp vattnet i en stor gryta (3 l) och pluppa i buljongtärningarna.

2. Skala potatisen och skär den grovt.

3. Ansa och klyv purjon. Spola bort sanden som alltid gömmer sig mellan de

yttersta bladen. Skär i 5 cm långa bitar.

4. Koka potatisen och purjon tills lökbitarna är riktigt mjuka. Det tar upp mot

en halvtimme.

5. Häll av kokspadet och spara det.

6. Låt potatisen och purjon ligga kvar i grytan och mosa med en potatisstöt,

mixerstav eller en elvisp.

7. Häll tillbaka kokspadet i grytan. Rör om.

8. Slå av värmen och häll i crème fraichen. Rör om ordentligt och smaka av med

salt och peppar.

9. Det blir en tjock soppa. Tycker du att den är för tjock, spär du med vatten

eller mjölk.

10. Klipp över gräslöken och servera.

SERVERINGSTIPS:

Soppan är inte mycket att tugga på, så det är gott med något knaprigt till.

Pröva vitlöksbröd och en krispig grönsallad eller morotsbitar. Brödtärningar

snabbt stekta i lite olivolja med en mosad vitlöksklyfta är gott. Smulad

knaperstekt bacon piggar också upp. Eller ta en knäckemacka med ost eller

skinka.

 

/Kapten Ru smiley-kiss.gif\

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...