Gå till innehåll
fredag 27 september 2024

cgessen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om cgessen

  • Placering
    Kadett
  1. Får hjälpa dig med en bild. Hade en maxi Racer för ett par år sedan där vi hade Spinnakerbommen i en liten bit plaströr fäst på bommen. Funkade bra men var lite mera skramligt.
  2. Om inte Spinnakerbommen är längre än bommen kan detta vara ett alternativ. Be en segelmakare sy en ficka som du fäster på bommen. Där är den aldrig ivägen.
  3. Här kan du gå in och läsa om priser från Lundh sails i Gbg. http://www.lundhsails.se/frame_offertonline.html CGSN
  4. Om du skall byta försegel och kan tänka dig att byta till självslående fock bör du jämföra Gransegel och deras gliderfock och Lundh Sails Vertech Jib Du får klart större segelyta, ung 15% - 20%, och ett segel som harmoniserar bättre med storseglet. Se på bilden hos Lundhs som har lagt ut en Vertech Jib under en standardfock. http://www.lundhsails.se/frame_galleri.html Leta upp Vertech Jib och se på övriga bilder. http://www.gransegel.se/glider.html Gransegels Gliderfock finns här http://www.kinneviksegel.se/fockar.htm Kinnevikens segelmakeri har en liknade lösning som Lundh Sails På sidan är ett par bilder där du kan se skillnaden. Senast ändrad av cgessen | 21 februari 2007 | 13:07 Senast ändrad av cgessen | 21 februari 2007 | 13:08 Senast ändrad av cgessen | 21 februari 2007 | 13:12
  5. Varför ta upp båten på hösten. Det är rätt skönt att köra hela vintern även om det såg ut så här förra vintern. Jag har haft i båten i flera år och har den uppe endast en dag under försommaren för vårutrustning och service. Jag kör nerkabbat varje dag till fastlandet. Hösten har väl inte varit så skön precis med tanke på regn och blåst men just nu är det rätt gött. En del har båtar med hytt men det är ju rätt mesigt. Har den försäkrad i If som inte skiljer på sommar eller vinter.
  6. Snart dags att polera båten igen. Såg det här på webben, någon som har erfarenhet av tekniken http://www.renyta.se/ http://www.renyta.se/produkter/bat.html
  7. Ingen knop som fastnar. Fäst linan i kranen och gör ett varv runt masten under spridarna, när linorna möts lägg den lösa ändan över och dra den neråt och fäst den i en knape eller något annat. Linan låser sig själv. Lätt som en plätt.
  8. Börja med att tvätta av båten med något medel som löser fett. Blanda sedan 20% autosol (finns på burk) och 80% polish i en burk och rör om. Polera förhand. Torka av ordentligt. Tag sedan och lägg på vax som du också torkar av för hand. Sedan är det dags för din maskin att ta bort det sista och för att få fram ett riktigt blankt resultat. Om din båt är riktigt matt kan du börja med att polera med bara autosol i början. Då måste du använda en blomspruta och vattna lite för att inte medlet skall gegga ihop. Är båten väldigt flammig kan man ju använda maskinen från början, men ta det försiktigt med autosolen. Var glad att du inte har båten på bilden när vårarbetet börjar. Lycka till!!
×
×
  • Skapa nytt...