Torsdag 09 maj 2024, 270 entusiaster online

tomasheiman Sjöbod

PresentationBloggbokFotoalbumKöp & säljForuminläggMina båtar

Mina båtar
Här listas alla de båtar som tomasheiman äger eller har ägt.

Seadoo GTX 4tec
Ägarkommentarer
Årsmodell:
2002
Antal ägare:
2 st
Inköpsår:
2004
Inköpspris:
100000 kr


Positiva egenskaper:
Båten är smidig att manövrera i trånga utrymmen, Den har ingen utanpåliggande propeller som kan gå i botten, motorn är stark så det finns kraft så det räcker och blir över. Den går tystare än dom flesta vanliga båtar med inombordsmonterad 4 taktsmotor. Hyfsad bränsleekonomi med tanke på effektuttaget. Den är lätt att transportera på trailer, smidig att sjösätta, Backa bara till på rampen sätt frugan/mannen bakom styret och ge dom en knuff så var det klart, bara att trycka på knappen och ge sig av.
Negativa egenskaper:
Man får vara försiktig om det blir grunt så man inte suger in saker i jetaggregatet, Om man skall dra på skall det helst inte vara grundare än 0,9 m, för den suger rätt så häftigt med vatten när 155 hk matar på. Den kan vara lite knepig att förtöja vid bryggor eftersom den inte har så stora bordsidor att fendra av mot. Eftersom den styr med jetaggregatet så upphör nästan styrförmågan helt när man slår av på gasen från hög fart, En manövreringsegenskap som kan vara obehaglig innan man vant sig, bara att vänja sig och räkna med den egenskapen.
Generellt omdöme:
En rolig och spännande upplevelse att köra den. Urstark motor gör den till ett fartåk som man måste hantera med respekt och försiktighet. Båten är gjord för 3 vuxna personer, men det går utmärkt att åka två vuxna och två inte allt för stora barn. Den har ett stuvutrymme på 200 liter så du kan ta med kylväska en liten grill soldynor och flytvästar utan större problem, det finns dessutom ett litet handskfack för typ solglasögon, mobiltelefon eller dyligt.

Förbättringar / renoveringar:
Funderar på någon slags förtöjningsanordning som kan fungera vid bryggor, tex om du förtöjer bordsides, någon slags båtshakeliknande mojäng som är justerbar på längden som ett teleskop, och har en karbinhake i ena änden som man krokar i skotern, och en halvring i den andra ändan som man förtöjer i pållaren. Med 2 st sådana skulle man kunna fixera både för och akter till önskat avstånd från bryggan och sedan kunna stuva undan dom genom att fälla ihop dom som en telskopkikare. Skall skissa lite mer på den idén.



Båtdata från Båtguiden
Fabrikat:
Seadoo
Modell
GTX 4tec
Längd ö.a.
3.32 m (11 fot)
Längd v.l
-
Bredd
1.22 m
Djup
-
Deplacement
381 kg
Köl
-
Kölvikt
-
Lystal
-
Riggtyp
-
Masthöjd
-
Krysställ
-
Ant. kojer
-
Vattentank
-
Bränsletank
60 liter
Skrovtyp
-
Ruffhöjd
-
Motor
Rotax sohc multiport fuelinjektion
Motor hk
155 hk
Toppfart
55 knop
Drivmedel
Bensin
Prod. start
-
Prod. stopp
-
Antal prod.
-
Konstruktör
-
Tillverkare
Bombardier

Maringuiden Nordic AB

Org nr. 556864-7530
Varlabergsvägen 16
434 91 Kungsbacka
Tel. 031-932600
info@maringuiden.se |

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss, lämna feedback, rapportera ett fel eller övriga ärenden?

Kontaktinformation
Besök oss på Facebook

Annonsera

Vill ni annonsera i Branchregistret eller via webannonser/banners? Eller vill ni diskutera ett samarbete med sveriges störasta marina portal?

Annonsera på maringuiden.se
Kontaktinformation

Information

Maringuiden grundades 1996 och har länge varit sveriges största marina portal. I högsäsong visas varje vecka cirka 650.000 sidvisningar på sajten för ca 55.000 unika besökare.

Information om maringuiden.se
© 1996-2024 maringuiden.se | Det tog 0,02 sek att generera sidan.