Gå till innehåll
fredag 19 april 2024
Boho999

LCHF ombord

Rekommendera Poster

Det blev ju kanonväder igår här nere i skåneland, vilket gjorde att det blev grillning istället. Alltså inget experimentarande med Omniaugnen :)

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu har jag läst hela tråden och faktiskt fått en del inspiration. Jag äter väldigt likt LCHF och det beror på att jag fick problem med högt blodtryck. Min läkare rekommenderade att ta bort socker och kolhydrater. Tog ingen blodtrycksmedicin utan följde hans råd. Kan ni tänka er att efter ca tre veckor var blodtrycket nere på normala värden igen och jag kände mig mycket piggare och ska man säga, trycket runt magen försvann

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det finns en bättre diet som heter LCHQ(low carb high quality). Dvs. inte mer kolhydrater än vad du behöver och fina fetter.

Det handlar inte bara om vikt utan fetter lagras i kroppens olika delar. I leder ska du ha de mer fina fetterna. Är det bara mättat fett som äts så får man mättat fett här. Det kan leda till ledproblem, vilket många med ledproblem vittnar om att en kost ändrad till finare fetter lindrar deras besvär. 

LCHF är egentligen bara ett nytt namn för en gammal diet. Dvs Atkinsons diet. Atkinsons diet förbryllade forskare väldigt länge därför att de som gick på den generellt fick bättre resultat än andra på andra dieter. Därtill blev deras kolesterol också bättre. En större fältstudie löste senare mysteriet.

 

En särskild affär upprättades där testpersoner, som gick på olika dieter, handlade(tror de fick maten). De som gick på Atkinsons diet handla hem färre kalorier än andra. Varför? Jo, Atkinsons och LCHF är en väldigt proteinrik kost och protein mättar snabbt och väldigt länge och därmed äts färre kalorier vilket var huvudslutsatsen som gjordes i undersökningen.

De finns en dokumentären som redogör väldigt bra för detta och den hittas här:
http://www.bbc.co.uk/science/horizon/2004/atkins.shtml

 

Det finns alltså inget mirakulöst med dieten. Följande gäller:
Kaloriintag(energi) < förbrukning = viktnedgång

Gällande diabetes finns det lika många diabetiker som vittnar om att en ren kost på långsamma kolhydrater hjälpt dem så att de inte ens behöver insulin. Får jag fritt spekulera så börjar de ju i båda fallen tänka på dieten. Båda dieterna utesluter ju t ex. socker, vitt börd och sådant.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag kör HCHF på semestern.

Chips, pommes, pannkakor, beanaise... mmmm.... :-)

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

...

Nog om det, ska inte skriva mer i tråden då den mycket riktigt blir sabbad och kommer ifrån ämnet.

 

Jag kör HCHF på semestern.

Chips, pommes, pannkakor, beanaise... mmmm.... :-)

Hur tycker du det gick? :P

 

Jag tycker det är tråkigt med dieter, men det är ännu tråkigare med fanatiker som predikar förträffligheten med just den diet de predikar.

 

Jag lever i tron att det är bättre att vara lycklig och äta gott till man trillar av pinn än att vara olycklig och gå på diet bara för att få leva ytterligare några trista år.

 

Med det sagt vill jag slå ett slag för 5-2 som hjälper mig att minska kaloriintaget utan att påverka min kost särskilt mycket.

 

Nu ska jag också lova att inte skriva mera i denna tråd...

 

Mackey

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nja, Atkins och LCHF har likheter men också skillnader, Atkins har kvar en del av fettskräcken tex.

 

"Kaloriintag(energi) < förbrukning = viktnedgång". Teoretiskt, ja men så enkelt är det inte. Forskningen har visat att det är skillnad på olika kalorier.

 

LCHFQ är Fredrik Paulún's sätt att föröka återta sin tidigare ledande position där han rekomenderade långsamma kolhydrater. Något som de flesta övergett enl min diabetessköterska. Hon medger nu, något motvilligt, att det bästa för en diabetiker är LCHF.

Se tex http://www.kostdoktorn.se/pauluns-nya-lchq

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Underbart att höra att diabetessköterskorna rekommenderar LCHF, jag har helt slutat försvara denna livsstil även om jag lever efter den helt och hållet. Då den fortfarande är för kontroversiell.

 

Kunskapen finns och frodas, nu ska vi bara "mata" recept på bra och praktiska fettbomber ombord i båtarna :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Rekommenderar är kanske att ta i men hon erkänner i alla fall att man får bättre koll på sitt socker med LCHF. En tjej som läser till dietist skrek när hon hörde LCHF, de har en del kvar att lära.

Snodde en broschyr om kosthåll vid diabetes. Nur är det inte halva tallriken med kolhydrater längre, nu ska det vara halva med grönsaker. Betydligt bättre men man får äta 24/7 som korna.

 

Alla bör undvika socker i alla dess former, i synnerhet "cornsyrup". Dra ner på kolhydrater i möjligaste mån. Vi är inte konstruerade för det. När vi gick från att vara jägare och samlare till att bli odlare så sjönk medellivslängden hörde jag på ett historieprogram. Hm. Tänka sig.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...