Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

tompelompe

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    579
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

tompelompe senast vann den dag 14 September 2020

tompelompe hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

74 Expert

Om tompelompe

  • Placering
    Flottiljamiral

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Använd Lefant Epoxiprimer, kan appliceras från +5 grader. Sista lagret bör härda i 7 dagar innan sjösättning. I vår klubb har ca 80 båtar använt Lefant med gott resultat.
  2. Eftersom styrelsen i de flesta båtklubbar har verksamhetsansvaret för en hamnanläggning med kommunen som motpart så ställs krav på klubben/styrelsen att följa de regler eller lagar som kommunen anser att klubben ska följa. Om klubben inte följer dessa regler, tex ren båtbotten av giftfärger för klubbar i Mälaren inom Stockholms stad eller att storleken på båtar i klubben inte får vara större än 12x4 meter och 12 ton, så riskerar man att bli av med arrendet för mark och bryggor. Är det miljöbrott som sker i hamnanläggningen så riskerar styrelsen böter. Vad gör styrelsen då? Jo man tar fram policys och hamnregler som medlemmarna ska följa. För att skjuta över ansvaret på medlemmarna så tecknar man ett nyttjanderättsavtal med varje båtägande medlem där medlemmen tar på sig att följa regelverk och policys. Missköter medlemmen sig eller struntar i att följa regelverket så blir medlemmen av med sin båtplats eller båten blir kvar på land. Inte så svårt att vare sig förstå eller att ställa upp på eller?
  3. Den här ska va bra på båtdäck https://www.benns.se/batvard-farg/farg/lackfarg/kiwigrip-1l-vit
  4. Tycker också tekniken låter intressant. Har planer att göra durkar inne i båten och helst av teakplank.
  5. Här kommer en återkoppling på ovanstående fråga angående automatsäkring (tycker det saknas återkoppling i många frågetrådar) Man vill gärna läsa om hur folk löst sina problem. Det blev en automatsäkring på 15A från Hjertmans. Kopplade in allt igår med en upp/ned panel med på/av från Seasea och hör och häpna så fungerar spelet, blir till att snygga till installationen i vinter samt hitta en lösning för montage av panelen vid rattpiedestalen.
  6. http://www.erlandsson-trade.se/ har jag handlat av förr när dom låg i Stockholm.
  7. Det gör jag kanske inte heller. har du förslag på en automatsäkring 16 ampere till ankarspel?
  8. Den ska sitta bredvid batteri och ankarspel i en akterstuv i ena skrovet.
  9. IP65 duger, har lite dåligt med plats men en normkapsling borde få plats, trodde dock det fanns något enklare.
  10. Vill ha en automatsäkring med högre ip-klass
  11. tompelompe

    Automatsäkring

    Jag har köpt ett äldre Anchormatic spel där det ska va en automatsäkring på 16 ampere mellan batteri och reläbox. Hittar ingen automatsäkring på 16 a utan det verkar mestadels va 50 a och uppåt som säljs för ankarspel. Någon som har tips på en säkring? ska tåla vatten.
  12. Här är ett alternativ till bättre pris, http://www.navis-anemometers.com/nautical_anemometers.php
×
×
  • Skapa nytt...