Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

ctrbest

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    106
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om ctrbest

  • Placering
    Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej. Tänkte byta motor . Har idag en optimax 150. Gör ca 42 kn idag, men då har jag bara varvat ca 5200. Onödigt stor, men vilken storlek ska jag satsa på? Vill inte ha för liten men vill ha en skaplig marschfart på ca 25 kn . Båten väger tom ca 720 har jag räknat ut. Skriv lite vad ni har för ekipage med lite farter.
  2. Missade detta inlägg. jag har kopplai som du gjort in i en mätare med junktionbox mm, utan resultat. No motor data tror jag såg att det stod. Till plottern hade jag samma blå kabel med nmea och alls som ska vara till det, inget fungerade då heller. Plottern en Simrad GO 5 fick ingen data från motorn. Senare köpte jag instrument som hade satt på en 150 -01 det fungerade inte heller. Dom kopplade jag in på den månformade kontakten under panelen, funkade inde då heller. Kanske är det nåt med motorn. Ska nog byta motor ändå till våren. Men det vore ändå bra om nåt fungerade då.
  3. Är det verkligen ingen som kan med detta ?🤔😩
  4. Jag har den blå kabeln, men det verkar inte funka till -01. Skulle koppla in det i plottern. Dessa mätare har jag med den lilla kontakten. Han hade haft den på en -01 så han jag köpte den av.
  5. Hej. Nej säljaren hade ingen bra förklaring. Jag har googlat och inget jag hittat funkar på mina mätare, tex att få mätarna att "köra igenom" motorn.
  6. Hej. Jag har en optimax 150 -01, som jag ville ha digital visning i plottern. Köpte den blå kabeln, mm på Mercurydelar. Dom sa att det borde gå, är igentligen inte förrän -02 som den ska gå . Det funkade inte iaf, Så nu har jag fått tag i 2 smartcraft instrument som satt på en -01:a, sa han. Det funkar inte heller. Jag fick en härva med kablar med junktion box mm. Men instrumenten är ihopkopplade i en kabel och en liten kontakt som passar i orginalhärvan under panelen. Enda som funkar är ljuset, volt, utetemp. Allt annat är det larm på. Nån ide ????
  7. Hej där. Är det nån som har rensat durken bak på en crescent 495 ht. Jag har en och trollar med och vill ha mer utrymme bak. Det verkar vara lite flytblock där bak. Tips och kanske bilder.
  8. Kanske har jag liknande problem.Jag har en cylinder som är ca 20 g kallare!? Hur går en ultradjudsrengörning till på spridare
  9. Hej. Är det nån som har gjort service på en Evinrude e-tec. Jag tänkte jag skulle försöka själv, jag har lite bökigt att åka till verkstan med båten. Det är väl filter och stift det handlar om i första hand. Tips på vart jag kan skicka efter materialet.
  10. ctrbest

    Ekolod placering

    Hej. Om man vill se sitt lod på djupriggen, var ska man placera ekolodet då? Även sitt drag om man pimplar.
  11. Jag undrar lite om gammal bensin.Jag ska tömma tanken i höst och har nog en del bensin kvar. Går det att ta vara på allt om man "silar" den lite. Jag har en gammal båt jag fiskar med som jag tänkte använda den till.
  12. Jag bytte tillbaka till orginalpropellern och tittade på alla tändstift, (satte tillbaka som dom satt). En del var fuktiga och en del var torra, så nåt är ju fel. Nu gjorde den 33kn vid bara 4800 rpm. Den som kan detta hos mej har semester nu så får kolla detta nästa vecka.
  13. Jag känner att jag är nog lika dum som propellerförsäljaren. Jag vet inte om jag kan få nån service gjord nu, kan motorn ta skada av att köras såhär tillsvidare om jag byter tillbaka propellern.
  14. Jag vet inte vad den ör programerad för,men jag ringde till Båtservice i Karlstad och han sa att det går med vilken syntet som helst.Jag har kört med Ok biomarin TT,och nu har jag nån Qvicksilver
  15. Vad du menar med indexerade antar jag är att dom sitter inom "grön zon" Dom har aldrig blivit uttagna på minst 2 år, och den gick ju bra när jag köpte den. En sak jag tänkte på är att jag har trollat en del med den, alltså en hel del tomgångskörnin.
×
×
  • Skapa nytt...