Gå till innehåll
fredag 18 augusti 2017

No_jah

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  478
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  3

No_jah senast vann den dag 27 Juli

No_jah hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

31 Expert

Om No_jah

 • Placering
  Kommendör 1. graden

Senaste besökare till profilen

158 profilvisningar
 1. Vattenpump

  Det är en vattenpump, iallafall enligt rubriken.
 2. Startproblem Perkins + div frågor

  Ja, det är väl självaste reverseringsmekanismen, alltså den som vrider propellerbladen när båten ska köras framåt resp. bakåt.
 3. Generator och solcellsregulator

  Absolut: http://www.ebay.com/itm/EPsolar-Tracer-BN-10A-20A-30A-40A-MPPT-Solar-Charger-Controller-Regulator-MT-50/251987633102?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=550853061082&_trksid=p2057872.m2749.l2649
 4. Vattenpump

  Ja precis, där jag blev lite fundersam. Jag har varit med om att den typen av pumpar har havererat pga. plåtbiten som är ingjuten i impellern har rostat och därmed expanderat så att impellern skurit ihop. Men någon vattenläckage har det aldrig varit frågan om.
 5. Generator och solcellsregulator

  Angående solcellsregulatorn så köpte jag likadan inkl. fjärrdisplay på ebay direkt från Kina för 1300 inkl. expressfrakt, jag fick hem den fyra dagar efter jag beställde den.
 6. MD 6 Volvo Penta

  När du säger att det bubblar i expansionskärlet låter det nästan som att du har dålig topplockspackning eller annat läckage i kylsystemen. Luktar det avgaser om ur expansionskärlet?
 7. Köpråd styrpulpetbåt

  Allt beror ju på vindriktningen. Här kan man se lite vad olika vindstyrkor innebär: https://sv.wikipedia.org/wiki/Vindstyrka
 8. Köpråd styrpulpetbåt

  På smalaste stället är det ju bara knappt två sjömil så det lär väl inte vara några problem. Man kan ju undvika att åka i de värsta stormarna.
 9. Evinrude 4 info?

  Ja där är den ju. Så bara en växel plus friläge alltså, så för att back behöver motorn vridas runt.
 10. Johnson 200hk vågar man?

  Och det är vid 1200rpm, så stället där jag läste att förbrukningen var over 100 liter per timme vid 4500prm är nog inte helt fel Edit. Det är nog förresten toppvarv minus angivna varvtal som som anges i tabellen.
 11. Fästa akterspegelsgivare med lim?

  Vad är det för båt du har, och varför är det uteslutet att få den ur vattnet några timmar?
 12. Evinrude 4 info?

  På äldre motorer brukar den sitta på motsatt sida som styrspinnen. På denna bild kan du se växelväljaren på en motor liknande din, ser ut som framåt växeln ligger i:
 13. Vattenpump

  Vad är det för pump du skriver om, år det cirkulationspumpen för sötvattenkylningen?
 14. Evinrude 4 info?

  Ja, det är två-takt. Är det en sån variant som saknar växelväljare som driver propellern konstant, och man backar genom att vrida motorn 180 grader?
 15. Nautilock

  Om det är strömförbrukningen du menar så är viloströmen enligt manualen <5mA http://www.marineprotect.se/pdf/Manual1.pdf http://www.marineprotect.se/pdf/Manual2.pdf

×